Sport

2013.12.13. 10:20

Az idei utolsó meccs jön

Az idei esztendő utolsó bajnokiját vívja szombaton a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttese, amely a címvédő Veszprémet is legyőző Szegedet látja vendégül 16 órától.

Napló sport

A Balatonfüred az elmúlt héten Csurgón szerepelt, ahol remek első félidő után végül öt gólos vereséget szenvedett (29:24). 

– Jól kezdtünk, de az első és a második félidőben sok labdát odaajándékoztunk a vendéglátónknak. Úgy érzem, a könnyű labdák miatt alakult ki ez a különbség, pedig többet éreztem ebben a meccsben. Be kell látnunk, hogy a Csurgóhoz hasonló jó csapatok ellen nem lehet ennyi labdát eladni, mert akkor búcsút inthetünk a pontszerzésnek is – összegzett Sótonyi László, a fürediek mestere.

A balatoniak szombaton lezárják az évet, de nem akármilyen rivális ellen búcsúznak 2013-tól, hiszen a bajnoki címvédő, Veszprémet is legyőző Szeged ellen küzdenek.

– A Szeged az idén nagyon magabiztosan menetel, ráadásul otthon a veszprémieket is megverték. Idegenben sem akadozott a játéka, mindenkivel szemben meggyőző játékkal szerezték meg a két pontot. Vagyis nagyon nehéz dolgunk lesz – hangsúlyozta a balatoni szakvezető.

A Balatonfüred három éve megviccelte a Szegedet, akkor hazai pályán döntetlen lett a vége (Fotó: Penovác Károly)


Sótonyi László reményét fejezte ki, hogy az év utolsó, ráadásul hazai mérkőzésére, tanítványai összekapják magukat.

– Sajnos a héten többen is nyűgösködtek, betegeskedtek. Kovács, Szöllősi, Németh is gyengélkedett, alig-alig voltunk edzéseken is. Jó lenne, ha szombatig fizikálisan mindenki rendbe jönne. Úgy gondolom, azért érdemes a Szegedhez hasonlóakkal játszani, hogy mindent kiadjunk magunkból és akkor, vereség esetén is, elégedetten dőlhetünk hátra. Ezt szeretném látni, erre biztatom a srácokat is.

Sótonyi László kitért arra is, hogy a sérült Gerdán és Kis továbbra is nagyon hiányzik a védelemből, de rájuk biztosan nem számíthat még hetekig.– Remélem, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, mert a közönség adhat még nekünk egy olyan pluszt, aminek segítségével felnőhetünk a feladathoz. Szeretnénk megnehezíteni a Szeged dolgát, nem akarjuk könnyen adni a bőrünket, különösen nem az utolsó idei meccsen – zárta a beszélgetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!