Sport

2014.01.09. 19:35

Elkezdte a felkészülést a veszprémi csapat, nyolc hiányzójuk van

Veszprém - Elkezdte a 2014-es munkát a megyeszékhely férfi kézilabdacsapata. Carlos Ortega vezetőedzőnek januárban nyolc játékost kell pótolnia.

Horváth Gábor

Csütörtök délután megtartotta első edzését Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém KC spanyol szakvezetője.

Az idei program egyébként nem tréninggel kezdődött, a játékosoknak először alapos fizikai felméresen kellett átesniük. A kézilabdázók, ahogyan minden szünetben, ezúttal is formában tartották magukat. Ennek érdekében mindenki egyénre szabott programot kapott és végzett az ünnepek alatt is.

Az egyesület tájékoztatása szerint az együttes a héten napi két alkalommal gyakorol, majd később módosul a program. A csapatkapitány, Nagy László még nem teljesen egészséges, de jó hír, hogy már együtt mozoghatott társaival.

Carlos Ortega, a veszprémiek spanyol szakvezetője csütörtökön megtartotta az első idei edzést (Fotó: Penovác Károly)

Európa-bajnoki szereplés miatt a bakonyiak összesen nyolc játékost kénytelenek ebben az időszakban nélkülözni. Gulyás Péter, Iváncsik Gergő, Schuch Timuzsin és Mocsai Tamás a magyar nemzeti csapatot erősíti, Carlos Ruesga és Cristian Ugalde a mieinkkel egy csoportban szereplő spanyol keret tagja. Mirko Alilovic Horvátország kapuját védi, az átlövő Momir Ilic pedig Szerbia színeit képviseli a kontinenstornán.

A hiányzókat Ortega mester fiatalokkal, a bakonyi utánpótlásképzés tagjaival helyettesíti.

A Veszprém idén először január 28-án lép pályára hivatalos mérkőzésen. Az együttes aznap Cegléden, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első találkozóján szerepel. A február ennél jóval sűrűbb lesz, a hónap a Balatonfüredi KSE elleni hazai bajnoki és a német Löwennel szembeni Bajnokok Ligája-rangadóval kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!