Sport

2014.02.26. 14:39

Jótékonysági gálamérkőzés a koraszülöttek mentéséért

Jótékonysági futsalmérkőzést játszik egymással az MVM-MKB Veszprém kézilabdacsapata és az 1. Futsal Club Veszprém, jelentették be szerdán.

Marton Attila

A két együttes március 14-én, 17 órakor mérkőzik meg a Március 15. úti sportcsarnokban, a bevételt a veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítványhoz juttatják el.

A rendezvényről dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondta, felmerült benne, hogy összecsaphatna a város két kedvenc sportegyesülete, s ha már nézők előtt mérkőznek meg, a bevételt fordítsák jótékony célra. A politikus reményét fejezte ki, hogy a jótékonysági mérkőzéssel hagyományt teremtenek.

Porga Gyula polgármester úgy vélte, a mérkőzés a városi egyesületek közötti együttműködés fontosságára is felhívja a figyelmet. Hozzátette, a bevételt a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztálya fordíthatja eszközfejlesztésre.

Sevinger Zsolt, dr. Tenk Tamás, dr. Navracsics Tibor, Porga Gyula, Rajki Tamás (b-j) (Fotó: Penovác Károly)

Dr. Tenk Tamás, az alapítvány mentőorvosa köszönetet mondott a miniszterelnök-helyettesnek és a polgármesternek, hogy szervezetük kapja a mérkőzés bevételét. A 2002 óta működő alapítvány feladatairól elmondta, a koraszülöttek és újszülöttek szállítását és ellátását végzik Veszprém megyében és Siófokon, emellett adományokat gyűjtenek az alapítvány számára, valamint képzéseket szerveznek a megyében dolgozó szülészeknek, nőgyógyászoknak és nővéreknek.

Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezetője a rendezvény programját ismertette. A mérkőzés előtt bemutatót tartanak a két csapat cheerleader táncosai és egy freestyle-futballista is. A kétszer 25 perces mérkőzés első félidejében a kézilabda játékosokból álló csapat és a futsalosok csapnak össze, míg a második félidőben vegyes csapatok játszanak egymás ellen meglepetés-játékosokkal kiegészülve.

Sevinger Zsolt, az MKB Veszprém Kézilabda Zrt. vezetője elmondta, a gálán való részvétellel a klub játékosai szeretnének visszaadni abból a szeretetből, amit a veszprémiektől kapnak. A jótékonysági mérkőzésre szóló jegyeket március elsejétől lehet megvásárolni a Veszprém Aréna pénztárában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!