Sport

2014.03.22. 09:14

A veszprémiek Lengyelországban kezdik meg a BL nyolcaddöntőjét

A lengyel Wisla Plock otthonában szerepel vasárnap este az MKB-MVM Veszprém KC a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első fordulójában.

Horváth Gábor

Az egyenes kieséses szakaszba lépett a kézilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozata. A csoportelsőként záró veszprémiek a B jelű hatos negyedikje ellen készülnek.

A Wisla Plock elleni párharcot idegenben kezdi a magyar bajnok, amely szombaton Varsón keresztül utazott a találkozó helyszínére. A 19 órakor kezdődő mérkőzésen Carlos Ortega vezetőedző elvileg a keret összes játékosára számíthat, azaz sérülés nem hátráltatja az együttest. A csapat a horvát Renato Sulic mellett mostantól egy magyar beállóst is bevethet, a bakonyiak nem igazoltak új játékost, csupán annyi történt, hogy a szerb származású Uros Vilovski megkapta a magyar állampolgárságot.

Az ellenfélnek is van egy magyar állampolgára, a második számú lengyel alakulatot a volt veszprémi Nikola Eklemovic irányítja, a kiváló kézilabdázó számára bizonyára különleges lesz a párharc. Az ő motivációja biztosan nem lesz muníció nélküli, de valószínűleg csapattársait sem kell különösen ösztönözni a harcra. A remek játékosokat - például Nenadicot, Jurkiewiczet, Lijewskit – a soraiban tudó Plock a csoportkörben bebizonyította, hogy a legnagyobbakat is képes megszorongatni, ráadásul erre a több mint ötezer főt befogadni képes arénájának kiváló hangulata is sarkallja majd.

A bakonyiak is számíthatnak hűséges szurkolóik támogatására, a csapatot több mint kétszáz drukker kísérte el. Az MKB-MVM esélyesként várja a párharcot, a továbbjutáshoz azonban mindenképpen kell egy jó idegenbeli eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!