Sport

2014.04.05. 19:09

Régóta várt sikert aratott a Lombard Pápa a PMFC ellen

Fontos mérkőzést nyert meg a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata szombaton a Pécsi MFC ellen a Perutz Stadionban. A találkozó egyetlen gólját a védő Nagy Tamás szerezte.

Napló sport

Lombard Pápa-Pécsi MFC 1:0 (1:0)
Perutz Stadion, 1200 néző. Vezette: Fábián Mihály (Márkus, L. Tóth).
Lombard Pápa: Szűcs – Nagy S., Struhar, Csizmadia, Németh M. – Kenesei, Tóth G., Kulcsár, Nagy T., Arsic – Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint.
Pécsi MFC: Gőcze – Nagy J., Romic, Balogh B., Mohl – Városi, Márkvárt, Horváth A., Koller, Szatmári – Pölöskey. Vezetőedző: Lőrincz Emil.
Csere: Kenesei helyett Eszlátyi a 46., Kulcsár helyett Maric a 72., Arsic helyett Tajthy a 75., illetve Koller helyett Kővári a 45., Pölöskey helyett Peric a 60., és Márkvárt helyett Wittrédi a 79. percben.
Gólszerző: Nagy T. a 29. percben. Sárga lap: Kulcsár az 50., Arsic a 68., Griffiths a 83., illetve Márkvárt a 22., Mohl a 61., és Balogh B. a 68. percben.

Az előző nyolc tétmérkőzésén nyeretlen maradt Tóth Bálint legénysége, így a bakonyaljaiaknak égető szükségük volt a három pont megszerzésére az NB I 23. fordulójában.

A találkozó előtt a Lombard képviseletében Bíró Péter tulajdonos és Glatz Lajos technikai vezető köszöntötte a 450. első osztályú mérkőzésén pályára lépő Szűcs Lajost, valamint a 100. NB I-es meccsét játszó Tóth Gábort.

A Pápa-Pécs összecsapás első komoly lehetősége a hazaiak előtt adódott a 23. percben: Arsic szabadrúgása után Csizmadia fejelt kapura, Gőcze nagyot védett, majd ugyan a hálóba került a labda, de ekkor már lest jelzett a játékvezető. A 29. percben újabb veszélyes Arsic-szabadrúgás érkezett a pécsi kapu elé a jobb oldalról, középen pedig Nagy Tamás talppal gólba juttatta a labdát, 1-0. Az első játékrész utolsó fontosabb eseménye Horváth távoli bombája és Szűcs szép védése volt a 39. minutumban.

A fordulás után szűk tíz perccel Márkvárt tüzelt fölé a tizenhatoson belülről, ígéretes helyzetből, majd Nagy Tamás kis híján ismét a kapuba talált. Az 58. percben az addigi egyetlen gól szerzője remek indítást kapott Griffithsztől, elfektette Gőczét, aztán kissé kisodródva lőtt, azonban a visszafutó Nagy József az utolsó pillanatban menteni tudott a gólvonal előtt. A mérkőzés hátralévő részében nem alakult ki szép játék, a vendégek próbáltak dominálni, miközben a Lombard-fiúk fegyelmezett, lelkes védekezéssel őrizték a vezetésüket.

A baranyaiak mezőnyfölénye mindössze egyetlen helyzetet eredményezett: a 82. percben Peric mintegy tizennyolc méterről eleresztett löketét Szűcs nagy bravúrral hatástalanította. Az eredmény már nem változott, a pápaiak nagyot küzdve nyerték meg a számukra roppant fontos mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!