Sport

2014.08.23. 12:51

Biztos veszprémi siker a tesztmeccsen (frissítve)

Egy kisebb hullámvölgytől eltekintve az MKB-MVM Veszprém KC magabiztosan fektette két vállra az egyébként nagyszerűen küzdő Balatonfüredet (33:27) idei utolsó felkészülési mérkőzésén.

B. Virág Rita

Veszprém-BKSE 33:27 (19:14)
Veszprém, 2800 néző. V.: Huszti, Mándli.
MKB-MVM Veszprém KC: Mikler – Chema 1, Zeitz 3, Nagy L. 4, Schuch 2, Ilic 6 (3), Iváncsik G. 3. Csere: Gulyás 1, Ruesga 4, Nilsson 3, Ugalde 2, Marguc 3 (1), Terzic 1, Lékai, Sulic, Kancel. Edző: Carlos Ortega.
Balatonfüredi KSE: Székely – Kovacsics 1, Faluvégi 2, Szöllősi 7 (1), Zdolik 3, Gábori. Csere: Komendánt (kapus), Törteli 1, Juhász 1, Linares 1 (1), Pordán, Németh B. 3, Bánhidi 3, Vilovski 1, Kemény 2, Vasvári, Gerdán, Lelkes 2. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/2.

A szerdán induló SEHA liga előtt utolsó tesztmeccsét vívta a magyar bajnok, a megyei rivális ellen. Hatalmas tapsot kapott mindkét alakulat a szép számmal kilátogató nézőktől, a lelátón többen megjegyezték, milyen szokatlan Csoknyai Istvánt (aki játékosként és edzőként is évtizedekig szolgálta a bakonyiakat) ellenfélként üdvözölni.

Az alaposan megfiatalított és átalakított balatoniak kifejezetten jól tartották magukat és egyáltalán nem hagyták magukat leszakítani (9:7). Aztán a nagy tempót diktáló veszprémiek meglódultak és a félidő végére megnyugtató előnyt harcoltak ki. Az újonnan érkezett Zeitz zárta le a játékrészt egy pazar góllal, amiért aztán azonnal a drukkerek szívébe lopta magát (19:14).

Szünet után is a hazaiak akarata érvényesült, bár ebben a periódusban sok hiba csúszott be mindkét oldalon (39. perc: 26:16). Aztán Lelkes, majd Szöllősi nagyszerű góljaival vérszemet kapott a Füred és egy 7:0-ás sorozattal újra ott lihegett Nagy Lászlóék nyakán (48. perc: 26:24). Carlos Ortega rendezte a sorokat: Ruesga két szép találata már ismét négy gólos differenciát jelentett. Majd Gulyás és Ilic bombája gyakorlatilag eldöntötte a találkozó sorsát. Zárásként még Ruesga és Nagy is megvillant, vagyis a Veszprém nem hagyta közelebb férkőzni a vendégeket.

A mérkőzést követően Csoknyai István azzal kezdte értékelését, nagyon jól érzi magát Füreden a pletykákkal ellentétben és fiatal, agilis társasággal dolgozhat együtt, ami számára külön motivációt jelent. Hozzátette, reméli, jól tudták segíteni a veszprémiek felkészülését.

- Láthatóan mindkét fél sokat variált, gyakorolt. Mi még keressük a csapatunkat, főleg támadásban látok még hiányosságokat, de a védekezésünk már egészen jól alakul. Igyekeztem mindenkit pályára küldeni, úgy érzem, tisztességgel helyt álltunk – zárta értékelését a füredi mester.

A veszprémiek részéről Nagy László csapatkapitány úgy nyilatkozott, jól szolgálta az összecsapás a Vojvodina elleni felkészülést. A Füred gyorsasága, dinamizmusa őket is nagyobb sebességre, koncentrációra késztette.

- Persze még van, mit javítanunk, de szerdáig a hibákat orvosolhatjuk – összegzett a magyar válogatott erőssége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!