Sport

2014.08.17. 15:32

Egy igazán balatoni verseny

Alsóörs - Rendkívül szoros végeredménnyel zárult az idei vízibicikli verseny, de a sebességcsúcsot az idén sem tudták egy perc alá szorítani.

Győrffy Árpád

A Nyárbúcsúztató fesztivál részeként megrendezett jó hangulatú küzdelemben tizennégy csapat, mintegy harminc fővel indult el. A többség a kétpedálos jármű adottságait kihasználva párosan, de a harmadik személy sem volt ritka a járműveken. A versenyzők életkora tíz évtől a nyugdíjas korig terjedt, de az időeredményekben nem volt jelentős eltérés. A 120 centiméteres vízmélység határáig kijelölt pályát mindenkinek oda-vissza kellett megtenni. A gyorsaság nem is annyira a pedálozáson, inkább a jó kormányzáson múlt. Az idei rekordot Gordán Gergő és Kosaras Alex állította be egy perc 16 másodperces idővel.

Az ifjúsági kategóriában a lányok versenyét Gaál Nikolett (balról) és Horváth Dzsesszika nyerte - már a start is jó volt.
Fotó: Győrffy Árpád

A vízibicikli versennyel egy időben nagy sikerrel zajlott az Alsóörsi Kutyaiskola bemutatója is.  Az augusztus 20-án záruló fesztivál ingyenes műsorában hétfőn és kedden az Acro Dance Sporttánc Egyesület, Janicsák Veca és Vastag Csaba szerepel a strand előtti parkoló színpadán. Az esti utcabálokon a Búgócsiga és a Rulett együttes zenél. Augusztus 20-án a szobrok árverésével zárul a nemzetközi kőszobrász tábor. Az esti ünnepség után a Sirály Nyugdíjas Énekkar és a Grácia Hegedű Trió lép fel, 10 órakor tűzijáték majd utcabál zárja a fesztivált a Jolly Joker együttessel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!