Sport

2014.08.29. 11:05

Huszonhárom csapat a viking sakk kupán

A veszprémi Kubb Egyesület nagyszerű szabadidős versenynapot rendezett a kolostorok és kertek völgyében.

Novothny Ottó

A különleges sportág (viking sakknak is nevezik) legjobb hazai képviselője (és egyben meghonosítója is) huszonhárom csapatot látott vendégül a kupán. Tizenkét pályán kezdődtek meg az ügyességet, pontosságot, taktikai érzéket is igénylő összecsapások.

A szervezők hat csapatot, akik korábban már értek el jó eredményeket, kiemeltek, a többiek pedig ádáz küzdelmeket vívtak egymással és az idővel is (25 percig tartott egy-egy mérkőzés). Érdekesség volt, hogy volt főág, vígaszág, vagyis minden társulatnak volt lehetősége bőven a játékra. A közösségek a környező települések mellett Budapestről, sőt Mohácsról is érkeztek. A korosztály is változatos képet mutatott: volt nyolc esztendős kislány az egyik csapatban, de akadt 68 éves játékos is a hetven résztvevő között.

A döntőig folyamatosan fogytak az alakulatok és nem borult fel a papírforma sem, a fináléban az Európa bajnokságon járt (és remekül helyálló) veszprémi Weking (mi vagyunk a királyok) ellenfele a King Hunters (királyvadászok) kerültek be. Az utolsó mérkőzésen szinte a teljes mezőny körbeállta a pályát és izgatottan figyelte a két együttes színvonalas csatáját.

Trónfosztás nem történt, a királyok megtartották hazai veretlenségüket. Végeredmény: 1. Weking (Salamon Péter, Szijjártó Róbert, Végh Zoltán), 2. King Hunters (Bors Norbert, Petrik Attila, Sári Szabolcs), 3. Kibb I. Knock (Pék Zsolt, Szijjártó József, Szijjártó Erika), 4. Olaszfalui kubbikusok (Szirbek Attila, Szirbek Márk, Szirbek Rita).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!