Sport

2014.08.05. 16:55

Balaton-kupa: Megvan a bronzérem

A második alkalommal megrendezett Balaton-kupa női nemzetközi labdarúgótornán a magyar együttes a harmadik helyen zárt.

Novothny Ottó

Markó Edina szövetségi kapitány együttese előbb kikapott a románoktól, majd remek teljesítménnyel múlta felül a horvátokat.

– Úgy gondolom, hogy összességében jó teljesítményt nyújtottunk – kezdte a szakvezető. – Különösen a horvátok ellen játszottunk helyenként szemre is látványosan. Ugyanakkor persze ott van a románok elleni meccs, ahol egyéni hibák miatt kaptunk ki, miközben ők helyzet nélkül rúgtak két gólt.

A magyar női labdarúgó-válogatott a horvátok megverésével szerezte meg a bronzérmet  (Fotó: Zwicker Tamás)

– Persze nem nyaralni jöttek, de gondolom, jól érezték magukat Füreden.

– Természetesen, hiszen ideális körülmények között készülhettünk, és itt a második meccsen már szurkolók is voltak szép számmal. A szállás, az étkezés minden igényt kielégített, nem utolsósorban a pálya minősége is. Remek élményekkel gazdagodtunk.

– Sok hiányzó volt mind a négy nemzet csapatában.

– Sajnos a Bajnokok Ligája miatt valóban nem a legerősebb kerettel érkeztek a résztvevők, ez igaz ránk is. Ugyanakkor azt kell mondanom: ez volt a magyar válogatott és kész.

– Február óta dolgozik a csapattal, milyen célt tűztek ki maguk elé?

– Jelenleg még három világbajnoki selejtező vár ránk, legközelebb augusztus 20-án a világranglista negyedik helyezett franciákat fogadjuk. Utána a bolgárokkal és az osztrákokkal játszunk. Azt szeretném, ha a legutolsó mérkőzésen, szeptemberben már látszódna, hogy javultunk. Egyébként a középmezőny élére szeretnénk visszajutni, ahol tizenöt évvel ez- előtt voltunk.

– A veszprémi csapat nem indul idén az NB II-ben, pedig rengeteg játékos ment innen az első ligába vagy lett válogatott.

– Azon dolgozik a női bizottság, hogy minél többen focizzanak a hölgyek közül. Óriási erőfeszítéseket teszünk ez ügyben, miközben a férfiklubok felé tereljük a csapatokat. Sajnos előfordul, hogy ez tévút, de őszintén remélem, hogy Veszprémben is sikerül újraéleszteni a felnőtt női labdarúgást.

 

Vágó Fanni duplázott a horvátok ellen

Magyarország–Horvátország 3:1 (3:0). Balatonfüred, 200 néző. Gólszerző: Vágó 2, Zeller, ill. Grumicic. A magyar együttes ezzel megszerezte a Balaton-kupa bronzérmét. Érdekesség, hogy a házigazdák mindkét gólszerzője idegenlégiós. Vágó Fanni Romániában, Zeller Dóra pedig Németországban játszik a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!