Sport

2014.09.12. 10:41

Ki lesz a kézikapitány?

Októberben már nagyon fontos tét mérkőzést játszik a magyar férfi kézilabda válogatott. Ezért legkésőbb, két héten belül szövetségi kapitányt kell találni a lemondott Mocsai Lajos helyére.

Donát Tamás

Aki érkezik, tíz meccse lesz arra, hogy olyan csapatot építsen, amelynek esélye lehet a következő olimpia játékokra kijutni.

Rió ugyanis fontos! Ezt megerősítette Mikler Roland, a címeres mezes együttes, elsőszámú hálóőre is. Az igazi sportember az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodik és erősen szorítja.

A legjobb magyar szakemberek élvonalbeli klubjaikban dolgoznak, így szerződés köti őket egyesületükhöz. Marad a külföldi edző. De közülük is csak olyan jöhet szóba, aki ismeri a magyar játékosokat. Nem kell heteket azzal foglalkoznia, hogy ismerkedjen a kézilabdázók képességeivel. Ráadásul olyan nemzetközi szaktekintély, akinek emberi tulajdonságai is méltóak a magyar válogatott irányítására. És még nyelvünket is beszéli. S ha úgy alakul, akár még a "balhét" is csendesen haza viszi. Mert ha Riót elbukjuk, biztosan jön az új generáció.

Eddig jutottam a "sakkozásban", s már tárcsáztam is, aki hatszor nyert bajnoki címet és BEK-döntőt is játszott a Veszprémmel. Mester, jössz kézikapitánynak Magyarországra? Nem tudom, hangzott a tömör válasz. De egy szolid nevetés is hallatszott a telefonban...

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!