Sport

2014.09.18. 11:05

Lebratyizott a bíró és az edző?

Kemény szavakkal jellemezte a mai magyar labdarúgást és a játékvezetőket Pető Tamás, a Balatonfüredi FC vezetőedzője. A trénernél a múlt heti, Dorog elleni botrányos bajnoki után szakadt el a cérna.

B. Virág Rita

A Balatonfüred hazai pályán 2:1-es vereséget szenvedett a Dorogtól. A vereség dacára jól játszott a csapat, azonban nemcsak az ellenféllel, a játékvezetővel is meg kellett harcolnia.

A balatonfürediek (pirosban Szabó) idegenben játszanak (Fotó: Zwicker Tamás)

– Úgy gondolom, a mai magyar labdarúgásnál már csak a játékvezetők gyengébbek – fakadt ki a korábbi válogatott játékos. – Példátlan, hogy egy NB-s játékvezető egy harmadosztályú csapat edzőjével ápolt jó barátsága miatt kellett kikapnunk. A bíró egyszerűen szétfütyülte a meccset, Simont például az ellenfél bemondására állította ki. Öt percig találgatta a játékvezető, melyik füredit kéne leküldenie a pályáról. A másodedzőm állítólag súlyosan megsértette a bírót, miközben a valóság az, hogy a másik kispadról érkező megjegyzésekre reagált. Jómagam is kétmeccses eltiltást kaptam, de hogy miért, azt nem tudom. Addig, amíg a magyar futballban ilyen eset bármilyen szinten megengedhető, addig senki ne várjon javulást – szögezte le Pető.

Hozzátette, tisztában van vele, hogy nagyon nehéz helyzetben vannak, de reméli, végre a hétvégén sikerül három pontot szerezni Tökölön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!