Sport

2014.11.06. 12:05

Gumiasztal - Szép eredmények itthon és külföldön egyaránt

A gumiasztal magyar bajnokságot Dabason rendezték meg, ahol megyénket három egyesület képviselte. A sportolók egy arany-, négy ezüst és két bronzérmet szereztek.

B. Virág Rita

Sűrű heteket tudhatnak maguk mögött a megye gumiasztalos klubjai.

A sort, időrendben a csehországi 42. Trampolin Friendship Cup versennyel kell kezdeni, ahol a veszprémi Trampolin SE gumiasztal szakosztálya két válogatott sportolóval képviseltette magát. Pap Anna, a veszprémi Kossuth iskola végzős diákja a 13-14 éves lányok mezőnyében az előkelő 11. helyet szerezte meg, míg Dobos Karolin (Dózsa iskola 6. osztály) a 11-12 évesek korosztályában a 13. helyen végzett. Mindkét sportolót Kovács Tamás edző készítette fel. A két ifjú hölgy jó szereplése nem egyedi eset, hiszen korosztályukban jelenleg is vezetik a Magyar Torna Szövetség gumiasztal szakág által kiírt éves pontszerző sorozatot és az ob-n is jól teljesítettek.

Példamutató együttműködést folytat idén ősztől a Veszprémi Torna Club és a Trampolin SE. A kép baloldalán a VTC edzője Kapai Márk, a jobboldalon pedig Kovács Tamás (TSE) (Fotó: B. Virág Rita)

Dabason rendezték meg a már említett gumiasztal országos bajnokságot, ahol a Trampolin SE, a Veszprémi Torna Club (VTC), valamint a Balatonfüredi Gumiasztal Egyesület (BGE) nevezte legjobbjait. A rangos erőpróbán „A” és „B” kategóriában hirdettek végeredményt. A lányok ügyesen teljesítettek, jó helyezésekkel térhettek haza.

„A” kategóriában, a kezdők között ezüstérmet szerzett Kavalecz Lara (VTC). Az újoncok között Molnár Liza (BGE) bronzérme és Dobos Karolin ötödik helye érdemel dicséretet. A serdülők között Pap Anna a dobogó második fokára állhatott fel. Az ifjúságiaknál pedig Kellermájer Diána (VTC) ezüstérmet vehetett át. „B” kategóriában a kezdők között magyar bajnoki címet érdemelt ki teljesítményével Kuszi Eszter (TSE), míg mögötte második lett Vörös Anna (BGE). A serdülőknél Sági Patrícia (VTC) harmadik, Pető Anna (VTC) negyedik, Kavalecz Kíra (VTC) ötödik lett. Az ifjúságiaknál ugyancsak ötödik helyen zárt Kuszi Alexandra (TSE).

Meg kell még említenünk, hogy az idén ősztől példamutató együttműködést folytat egymással a Trampolin SE és a VTC: hiába egyéni sportágról van szó, edzőik, versenyzőik összehangolt csapatmunkát végezve segítik egymás felkészülését, fejlődését. A közös munka egyik gyümölcse lehet a VTC tornagálája is, ahol a TSE gumiasztalosai is bemutatkoznak majd. Várhatóan ezt a programot jövő márciusban rendezik meg a Vetési gimnáziumban.

 

Új gumiasztallal új lehetőségek

Kovács Tamás, a TSE gumiasztal szakágvezetője elmondta, a felkészülés eredményességét segítené, ha a jelenleg rendelkezésre álló, kiöregedett, felújításra szoruló asztalok helyett új, a nemzetközi szabványoknak is megfelelő Eurotramp Ultimate trampolinon edzhetnének. Egyelőre azonban nincs rá keretük, hogy ilyet vásároljanak, pedig ezzel nemcsak az edzésmunkán javíthatnának, hanem akár színvonalas, nemzetközi vetélkedést is rendezhetnének a városban.

Címkék#gumiasztal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!