Sport

2014.12.01. 17:40

Száguldás jégen, havon, sáron

Veszprém - A hétvégi Mikulás Rallye kapcsán a rutinos induló Osváth Pétert kérdeztük a versennyel kapcsolatos élményiről.

Heffler Péter

A hétvégén rendezik a 18. Mikulás Rallye-t, melynek alkalmából mindennap bemutatunk egy helyi pilótát. A balatonfüredi Osváth Péter rutinos indulónak számít, ugyanis eddig minden évben részt vett a versenyen.

- Hogyan zárult az év a bajnoki értékelésben számotokra?

- Az abszolút értékelésben a tizenharmadik, kategóriánkban pedig csak a második helyig jutottunk. Nem mondhatom, hogy ezzel elégedett lennék, hiszen az ember soha nem lehet elégedett, csak ha övé a bajnoki cím!

A bajnoki ezüstérmes Mitsubishi EVO IX-esével érkezik Osváth Péter a 18. Mikulás Rallye-ra
Fotó: Lakatos Róbert

- Milyen lesz a Mikulás Rallye, szereted ezeket a pályákat?

- A pályák alapján nagyon jónak ígérkezik. A gyorsasági szakaszok szerintem nem lesznek rosszak, a minőségük pedig, remélem, a tavalyelőttire hasonlít majd. 2012-ben olyan minőségű pályán versenyeztünk a Mikulás Rallye-n, mint amilyenen még soha! Előző nap esett az eső, átment rajta a mezőny és kellőképp összetömörítették a talajt, majd a verseny napján fagypont alatt volt a hőmérséklet, így nagyon kemény maradt. Hibátlan volt a pálya és szenzációs a verseny!

- És ha most megérkezik a hó?

- Mentem én már Mikulás Rallye-n jó hóban, úgy, hogy engedélyezték a szöges gumiabroncsok használatát, és az megint csak egy olyan élmény volt, amire azóta is azt tudom csak mondani, hogy életem egyik legjobb versenye volt. Viszont láttam azt is, hogy aki nem szögessel, hanem csak téli gumival ment, azok inkább csak küszködtek, mint élvezték volna, de még mindig jobban lehetett ott haladni a télivel, mint korábban a Szilveszter Rali jeges aszfaltján.

- Jövőre?

- Szeretnénk jövőre is versenyezni, a sztori marad, a Mitsubishi marad, most már csak azt várjuk, hogy milyen magyar bajnokság lesz majd hozzá!

Előfutó Ladától Mitsubishi EVO IX-ig

Osváth Péter nincs egyedül, imádja a Mikulás-Rallye-t. A hangulatáért, a murvás pályákért, az önfeledt autózásért. Kezdetben csak mint előfutó vett részt rajtuk, amikor még az volt a szerelők egyik év végi ajándéka, hogy vitte őket a Ladával. Aztán felhagyott az előfutással, és beállt a sorba, a versenyzők sorába. Idén sem hiányozhat, most is ott lesz a veszprémi rajtnál a bajnoki ezüstérmes autóval, egy Mitsubishi EVO IX-essel és navigátorával, Farnadi Ágival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!