Sport

2015.02.11. 19:05

A legjobb sportolók és sportvezetők munkáját ismerték el

Veszprém - Kosztyu Veronika taekwondós és Pásztor Bence kalapácsvető lettek Veszprém legjobb sportolói 2014-ben.

Marton Attila

Porga Gyula polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a város sportéletéről való gondolkodásban egyformán figyelemmel kell lenni az élsportra, az utánpótlássportra és a szabadidősportra. Kiemelte, a veszprémi sportolók mellett a sportoló veszprémieket is ünneplik ezen a napon, azt a több ezer embert, aki szabadidejében fut, kézilabdázik vagy éppen futballozik. Kitért arra is, a következő fejlesztéseknél - a stadionrekonstrukciónál és a sportuszoda építésénél - ennek a hármasságnak kell megfelelni.

Veszprém város legjobb sportolói díjat felnőtt női kategóriában első helyen végzett Kosztyu Veronika (Veszprémi Taekwondo SE) taekwondós, második lett Orbán Éva (VEDAC) kalapácsvető, harmadik Bécsi Nikolett (Veszprémi Thai Boksz SE, Veszprémi Padányi Taekwonndo Klub).


Halmay György Wieder Ilonának, a Veszprémi Honvéd SE tájfutójának adja át a szenior korú sportoló kategória egyik díját
Fotó: Balogh Ákos

Felnőtt férfi kategóriában első helyen végzett Pásztor Bence (VEDAC) kalapácsvető, második lett Szemán Bence (Bakony Kendo és Iaido Club) kendós, harmadik Rákos Patrik (Balatoni Úszó Klub) úszó. A csapatok között első helyezett lett az MKB-MVM Veszprém KC (vezetőedző: Carlos Ortega, csapatkapitány: Nagy László), második helyezett az 1. Futsal Club Veszprém (vezetőedző: Madarász János, csapatkapitány: Bényi Kálmán), harmadik a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabda-csapata (vezetőedző: Petőfi Áron, csapatkapitány: Kálmán Tamás).

Veszprém Város Sportjáért elismerést vehetett át Szilágyi Lászlóné (Építők Természetbarát SE), Somlai János, a Veszprémi Taekwon-do sportegyesület ügyvezetője, Janku Ferenc, a Centrum Sportegyesület elnöke, Kocsis Miklós a Dózsavárosi DSE elnöke és Jónás Péter, a veszprémi sakkszövetség vezetője.

A tavalyi év szenior korú sportoló kategória díjait Keszthelyi Csaba, Schindlerné Kiss Katalin, Sztanke József erőemelők, a TOP GYM SE versenyzői, Benes Magdolna és Gosztolai Mária dobóatléták, a VEDAC sportolói, Wieder Ilona tájfutó és Nagy Ferenc futó, a Veszprém Honvéd SE versenyzői vehették át. Az elismeréseket Porga Gyula és Halmay György önkormányzati képviselő adták át.

Utánpótláskorú sportolók díjai

Utánpótláskorú sportolói kitüntetést kapott Bácskay Zsófia Matild (Continent Company SE) dobóatléta, Fertig Fruzsina kalapácsvető és Szögi István futó (mindkettő VEDAC), Végh István (VÚK), Gyöngyösy Dóra (Veszprémi Szivárvány SE) úszó, Kereszturi Viktória (Bakony Íjász SE), Urbán Tamás (Veszprémi Shotokan Karate Club), különdíjas lett Tatai József (1. Futsal Club Veszprém).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!