Sport

2015.03.10. 13:20

A fiataloké a jövő - A alsóörsi csapatnál nincsenek vérmes remények

Alsóörs, Ugod, Várpalota - A várpalotaiak új edzővel, az ugodiak változatlan kerettel, az alsóörsiek pedig csapatépítési szándékkal várják a rajtot. A megye I-es focibeharangozó, 4. rész.

Horváth Gábor

Várpalota (10., 20 pont)

A várpalotaiak edzőt váltottak az őszi szezont követően, a téli felkészülést Szoboszlai Zsolt helyett már Pencz Norbert irányításával végezte az alakulat.

Pencz Norbert edző: Az időjárás miatt felemásan sikerült a felkészülésünk. A Téli-kupán ugyanakkor jól szerepeltünk és más edzőmeccseken is pályára léptünk. A létszámunk rendben van, húszfős kerettel dolgoztunk. Hamarosan kiderül, mennyit erősödtünk a téli bajnoki szünetben. A hangsúlyt a folytatásban a fiatalokra helyezzük, de ugyanakkor is számítok az idősebbek segítségére.

Távozott: Bíró Attila. Érkezett: Mázsa Gábor, Kuti András, Kuti Dániel, Weibel Dávid, Roll Adrián, Tordai Ferenc.

Célkitűzés: a középmezőny.

Ugod (11., 20)

Az ugodiaknál nem volt játékosmozgás a téli szünetben. Szinte biztos, hogy a mostani szint tartásához a folytatásban is komoly erőfeszítésre lesz szüksége a csapatnak.

Tóth Ferenc edző: A pápai műfüves pályán edzettünk jó körülmények között. Ugyanúgy dolgoztunk, mint a bajnokság közben, de a munkahelyi elfoglaltságok miatt a keretet nem lehetett egységesen terhelni. Bízom benne, hogy nem lesznek kiesési gondjaink. Új játékosunk nincs, de az ifjúsági korú Strommer Máténak szeretnék több lehetőséget adni az első csapatban.

Távozott: -.

Érkezett: -.

Célkitűzés: a bennmaradás.

Alsóörs (12., 19)

A hullámzó őszt produkáló Alsóörsnek közvetlen vetélytársaihoz hasonlóan nem lesz könnyű dolga a folytatásban.

Zsebe Gábor edző: Felemásan sikerült a felkészülésünk. A Téli-kupa jó volt, de füvön nem nagyon tudtunk edzeni. A bajnokságban elválik, hol tartunk. Szeretnénk megtartani jelenlegi pozíciónkat, vérmesebb reményeink nincsenek. A következő fél évet csapatépítésre szánjuk, szeretnénk minél több fiatalt szerepeltetni a tavalyi ifjúsági bajnok együttesből.

Távozott: Márfi Dávid, Bakay Ferenc.

Érkezett: Mühlbauer Tamás, Ónódi Alex.

Célkitűzés: 10-12. helyezés.

Az Alsóörs és az Ugod hazai környezetben, a Várpalotai BSK idegenben kezdi meg a labdarúgó megyei első osztály tavaszi szezonját. A Balaton-partiak a Balatonalmádit fogadják, az összecsapás fontos, hiszen mindössze három pont a felek közötti különbség. Az Ugod a kilencedik helyen álló Csetényt látja vendégül. A VBSK dolga szintén nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a csapat az élmezőnyhöz tartozó Fűzfői AK vendége lesz. A mérkőzések szombaton 13.30-kor kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!