Sport

2015.03.09. 20:50

Jót tett a Lombard Pápa önbizalmának a győzelem

Pápa - Igazi csapatmunkával, többek között Szűcs Lajos bravúros védéseinek is köszönhetően szerezte meg a rendkívül fontos három pontot a Lombard Pápa csapata a labdarúgó NB I legutóbbi fordulójában.

Polgár Tibor

Lengyel Ferenc tanítványai az utolsó percig kiélezett meccset játszottak a Dunaújvárossal a Perutz Stadionban. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, azonban Szűcs Lajos, a pápaiak rutinos kapusa mint pályafutása során már oly sokszor lehúzta a rolót , azaz hibátlan teljesítménnyel megőrizte hálóját a bekapott góltól.

- Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a Dunaújváros ellen - jelentette ki a Naplónak nyilatkozva Szűcs Lajos. - Megvoltak a helyzeteink, amikből akár több gólt is szerezhettünk volna. Tény és való, az újvárosiak előtt is adódtak lehetőségek, de szerencsére igazi csapatként funkcionáltunk a találkozón, ha kellett, kisegítettük egymást. Azoknak, akik nem látták a meccset, talán szűkösnek tűnhet a végeredmény, de ezen a bajnokin jobbak voltunk ellenfelünknél, véleményem szerint nem forgott veszélyben a győzelmünk fogalmazott a számtalan alkalommal az NB I legjobbjának választott hálóőr.

A pápaiak győzelméből minden csapattag (sárga mezben Király Botond) kivette a részét Fotó: Penovác Károly

Kérdésünkre elárulta, számított rá, hogy a korábbi Lombard-játékos Orosz Márk többször is próbára teszi majd lövéseivel, távoli bombáival. Ez így is lett, ám a kiváló rúgótechnikájú támadó nem tudott túljárni a sokat megélt kapus eszén. Márk egy nagyszerű labdarúgó. Bevallom, kicsit tartottam tőle. Azonban most szerencsém is volt, meg azért jól is védtem jegyezte meg mosolyogva Szűcs Lajos.

Hozzáfűzte: nem lehet kérdés, rendkívül fontos három pontot szereztek meg a hétvégén, ami nagy erőt adhat a Lombard Pápa számára a sikeres folytatáshoz. - Ugyanakkor ne felejtsük, hosszú még a bajnokság! Tizenegy mérkőzés van hátra, legközelebb Győrbe látogatunk, de onnan is ponttal, pontokkal szeretnénk hazatérni - mondta a csapatkapitány.

Szűcs Lajos mellett dunaújvárosi kollégája, Nagy Gergely is nagyszerűen védett a szombati bajnokin. A Fejér megyeiek fiatal kapusa többek között Csizmadia Csaba tizenegyesét is hárította. - Nagyon szép védést mutatott be kollégám a büntetőnél. Egyébként Nagy Gergely az egész mérkőzés folyamán magabiztosan, jól védett. Régóta bizonyítja, hogy meghatározó játékosa a Dunaújvárosnak, és az NB I egyik legjobb kapusa. Ugyanakkor Csizmadia felett nem szabad pálcát törni, hiszen a tizenegyest csak az tudja kihagyni, aki elvállalja. Korábban pedig fontos gólokat szerzett büntetőből is - fogalmazott Szűcs Lajos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!