Sport

2015.03.11. 11:43

Világbajnokság Balatonfüreden?

Balatonfüred, Budapest – Szerdán bejelentették: Budapest ad otthont a 2017-es vizes világbajnokságnak. De mit jelent ez Balatonfürednek?

Horváth Gábor

Valószínűleg azt, hogy a vizes világbajnokság néhány számának, hosszútávúszásban, a Balaton-parti város ad majd otthont. Legalábbis Balatonfüred remekül vizsgázott a 2014-es junior nyíltvízi úszó világbajnokságon, és a tavaly szeptember eleji eseményen elhangzott, hogy a 2021-es budapesti vizes világbajnokság rendezésében is szerepet kaphat a település.

Nos, a világbajnoki részvétel négy évvel hamarabb bekövetkezhet, hiszen a főváros nemcsak a 2021-es, hanem a 2017-es vb-nek is otthont ad. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be szerdán Cornel Marculescu FINA ügyvezető igazgatóval közös sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Cornel Marculescu, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója a Parlamentben 2015. március 11-én tartott sajtótájékoztatón bejelentik, hogy Budapest rendezi a 2017-es vizes világbajnokságot. MTI Fotó: Illyés Tibor

A nagyszabású, kétévente tartott eseményt 2017-ben a mexikói Guadalajara rendezte volna, de a város pénzügyi okokból visszalépett. Budapest jelezte, hogy átvenné a jogot.

A szerdai sajtótájékoztatón bejelentették, az esemény előkészületeivel kapcsolatban teljesen felújítják a Margitszigetet és a Dagályt.

Balatonfürednek óriási lehetőséget jelentene az esemény szervezésében való részvétel.

A bejelentés annyira váratlan volt, hogy a balatonfüredi önkormányzatnál tőlünk értesültek a változásról. Cserép László a művelődési, oktatási, sport és idegenforgalmi osztály vezetője megerősítette: a 2021-es világbajnoksággal kapcsolatban volt felkérésük a nyíltvizi program megrendezésére. - Ha számítanak ránk, mi örömmel készen állunk 2017-ben is - fogalamzott Cserép László, aki hozzátette: a 2014-es junior-vb szervezése kapcsán rengeteg dícséretet kapott a város.

A 2021-es eseménnyel kapcsolatos friss hír, hogy új pályázatot írnak aki a rendezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!