Sport

2015.04.09. 12:33

A Pénzügyőr ellen két nyert mérkőzésig tart majd a párharc

Sümeg - Miután a Sümegi RE együttese nem jutott az elődöntőbe, így a középházban folytatja a küzdelmeket, az 5-8. helyért a férfi röplabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Először a Pénzügyőrrel méri össze erejét a Markó-legénység. Amennyiben sikerrel veszi az akadályt a társaság, úgy az 5-6. helyért folytathatja a továbbiakban. A Pénzügyőr elleni párharc két nyert mérkőzésig tart. Az első összecsapást április 11-én szombaton 18 órakor hazai pályán rendezi meg a Sümeg.

- Levontuk a megfelelő tanulságokat a Kazinbarcika ellen elveszített negyeddöntőből - kezdte Markó Gábor, a Sümegi RE szakvezetője. - A félprofi státuszú Barcika hozta a papírformát, azonban titkon többet vártunk ettől a csatától. Reméltük, hogy egy-egy szettet meg tudunk majd csípni, de végül ez elmaradt összegzett a tréner.

Markó Gábor úgy fogalmazott, reális, hogy csapata az 5-8. helyért küzdhet. Úgy érzi, miután az alapszakaszban a hatodik helyen zártak, ezért ennek a pozíciónak a megtartása az elsődleges céljuk.

A Sümegi RE NB I-es röplabdásai eséllyel veszik fel a harcot a budapesti Pénzügyőr ellen a szombaton kezdődő rájátszásban Fotó: Penovác Károly

- A Pénzügyőrrel szemben felemás érzéseink lehetnek. Idegenben vereséget szenvedtünk és hazai pályán is komolyan meg kellett küzdenünk a sikerért. Most sem mehetünk biztosra, hiszen ellenfelünk keretét neves klubokban nevelkedett játékosok alkotják, akik rendkívül motiváltak és lelkesek. Újoncként máris az 5-8. helyért játszhatnak, ami bizony nagy szó. A mondás is úgy tartja, evés közben jön meg az étvágy, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy nem elégednek meg csak a nyolcadik hellyel, szeretnének előrébb végezni - magyarázta a tréner.

Markó Gábor elmondta, a felkészülésük sajnos nem ment zökkenő mentesen, sokkal kevesebbet tudtak csak dolgozni, mint ahogy azt eltervezte. Viszont a sérültek felépültek így teljes csapattal várják a derbit.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!