Sport

2015.05.20. 10:21

Bécsi Nikolett újabb aranyérmei

Három aranyéremmel zárta a Veszprémi Thai-Boksz SE a WAKF szövetség amatőr kick-box-világbajnokságát Zalaegerszegen.

Polgár Tibor

A háromnapos sportesemény első napján Kandikó Zoltán világbajnoki aranyat érő övet szerzett, majd Bécsi Nikolett is pástra lépett. A light contact versenyszámban délután kezdte a küzdelmeket, és már az első meccsén látszott, hogy kitűnően sikerült a formaidőzítése. Jól működött a tervezett taktika, pontos és tiszta találataival egyre magabiztosabb fölényre tett szert ellenfelével szemben. Folyamatosan nyerte a meneteket a döntőig, ahol szintén egyértelmű pontozással diadalmaskodott, így felállhatott a felnőtt női 50 kilogrammos kategóriában a dobogó tetejére – tájékoztatta lapunkat Vajky László, a Veszprémi Thai-Box SE edzője.

Bécsi Nikolett a dobogó tetején a zalaegerszegi amatőr kick-box-világbajnokságon (Fotó: Veszprémi Thai-Boksz SE)

Bécsi Nikolett másnap a point fight versenyszámban is megmérettette magát, ez a kategória rendkívül gyors mozgást és reflexeket igényel a versenyzőktől. Az éjszakai kényelmetlen fekvés miatt vállproblémákkal kezdte Nikolett a napot, de szerencséjére itt is csak délután került sorra. Addig sikerült kezelni az elfekvést. Ugyan egyoldalasan és főként kontratechnikákkal, de sikerült az első ellenfelén túljutnia. Ezután nagyon jó elmozgással, kitűnő kitámadásokkal uralta a meneteket és megnyerte súlycsoportját, így másodszor is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Tehát a Veszprémi Thai-Boksz SE három aranyéremmel zárta az amatőr világbajnokságot. Edzők: Körmendi Ferenc és Vajky László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!