Sport

2015.05.10. 18:07

BKSE–Tatabánya: Remek idényzárás

Sikerrel zárta az idényt a BKSE NB I-es kézilabdacsapata. A Tatabánya elleni meccsen sok minden történt: üres kapus találat, időn túli gól és egy sajnálatos sérülés is.

Horváth Gábor

BKSE–Tatabánya 30:24 (13:13)
Balatonfüred, 300 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P. Balatonfüredi KSE: SZÉKELY – IVÁNCSIK 5 (5), Juhász K., BÁNHIDI 8, Gerdán, ZDOLIK 4, BÓKA 5. Csere: Borbély (kapus), Grigoriev 1, Faluvégi 3, Gábori, Szöllősi 3, Gerdán, Vilovski, Győri 1, Kovacsics, Ligetvári. Edző: Tatabánya: Paul 1 – Pásztor 3 (1), BOSKOVIC 5, Diaz, Mazák 3, Bodó, Törő 1. Csere: Boros, Keserű (kapusok), Dénes, Katzirz 1, NAGY Sz. 6, Juhász Á. 2, Harsányi 2. Edző: Vladan Matic. Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hetesek: 6/5, ill. 7/1.

A találkozó előtt ünnepélyesen átadták az Illés Tihamér vándorserleget, amelyet minden évben a legjobb 21 év alatti füredi játékosnak ítélnek oda. Idén Győri Mátyás vehette át az elismerést.

Szezonbeli zárómérkőzésére készült az ötödik helyen záró BKSE, amelyben többen is utoljára léptek pályára. Gyors gólváltások után a hazaiak kerültek előnybe (7. perc: 5:2), eközben Bodó Richárdot cserélni kellett, a Tatabánya válogatott átlövője fájós bokával sántikált az öltözőbe. A vendégek a 12. percben Pásztor büntetőjével egyenlítettek (5:5), majd Paul dobott üreskapus gólt. Kezdett elhúzni a Matic-csapat, amely három gólra növelte előnyét. Bánhidi találataival zárkózott a BKSE, 21. perc: 9:11. A Tatabánya három hetest hagyott ki zsinórban, igaz, az egyiket akciógólra váltotta. Gábori vészkapusként védett, Zdolik pedig bevágta az időn túli szabadot, a szünetben döntetlen volt az állás.

A második félidő elején Székely két hetes is kivédett, ennek ellenére Katzirz a 37. percben egyenlített, 16:16. A folytatásban azonban három hazai találat született, Matic időt is kért. A Füred átvette a mérkőzés irányítását (45. perc: 23:18), ám olykor bosszantó hibákat vétett. Székely, aki a következő idénytől a Csurgót erősíti, továbbra is remekelt a kapuban. Hatra nőtt a különbség, 25:19. A Tatabánya igyekezett felzárkózni, de a hajrában már nem maradt erre esélye.

Csoknyai István: – Jól kezdtünk, aztán érthetetlen módon megtorpantunk. A második félidőben azt játszottuk, amit tudunk. A Tatabányán persze érződött, hogy már a bronzcsatára készül.

Vladan Matic: – Jó meccset játszottunk, a füredi kapusok remek napot fogtak ki. Bízom benne, hogy Bodó sérülése nem súlyos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!