Sport

2015.05.12. 10:33

Negyed százados a futóverseny

Veszprém, Vinye - Negyedszázados jubileumát ünnepelte az elmúlt hétvégén a Honvéd-kupa tájfutó verseny, amelynek ezúttal Vinye és környéke adott otthont.

Horváth Gábor

A hagyományos megmérettetést remek időben és hangulatban rendezte meg a Veszprémi Honvéd Sportegyesület. A kétnapos kupa nyitánya egyben az ifjúsági Európa-bajnokságra és a junior világbajnokságra készülő fiatalok válogató versenysorozatának egyik állomása is volt.

- Ezúttal egy Vinyéhez közeli területre esett a választás. A Hódos-ér környéke nem csak a turistákat vonzza, tájékozódás szempontjából is ideális helyszín a maga meredek hegyoldalaival, jellegzetes középhegységi terepvonulataival, ahol igencsak elkél a jártasság a tájoló használatában és a térképolvasásban, de megfelelő fizikai felkészültségre is szükség van. A technikás, és szintekben sem szűkölködő pályákon összesen mintegy 450-en mérték össze képességeiket a két nap alatt - tudtuk meg Mérő Edittől.

A rendező egyesület tájékozódási futó szakosztályának sajtóreferense kiemelte: a viadalon a Honvéd 35 utánpótlás korú tagja is indult, akik közül szinte minden második gyerek dobogós helyen végzett, tizenheten térhettek haza éremmel a nyakukban.

A dobogós honvédosok érmeti Kaptur József nyá. repülő-alezredes, a verseny elnöke adta át
Fotó: Bálint Mónika

A Honvéd-kupa szintén hagyományos kiegészítő rendezvényeként a legkisebb gyermekek külön versenyen vehettek részt egy számukra előkészített biztonságos, kis pályán.

- A 70-nél is több apróság lelkesen futott, szaladt, sétált, vagy totyogott végig a szalagokkal kijelölt útvonalon, és kereste meg a nyolc ellenőrző pontot. A célba visszaérve mindenki apró ajándékot kapott, szombaton még helyben sütött friss lángos is ütötte a résztvevők markát. A második nap végén pedig külön gyerek-eredményhirdetésre került sor, ahol korcsoportonként a legügyesebbnek bizonyuló fiúk és lányok további ajándékokat kaptak - fogalmazott Mérő Edit, aki hozzátette, hogy a Veszprémi Honvéd Sportegyesület Tájfutó Szakosztálya különösen nagy hangsúlyt fektet a gyerekek bevonásába az egészséges életmód alapját jelentő sporttevékenységekbe.

Munkájuk eredményét jelzi a megye legnagyobb létszámú utánpótlás csapatának nevelése, illetve versenyeztetése.

- A tájfutás amellett, hogy versenysport, egy kitűnő családi szabadidős elfoglaltság is, a legkisebbektől a legidősebbekig bárki űzheti a hobbitevékenységtől kezdve egészen az élsport szintjéig.

Tizenheten végeztek a dobogón

Mint említettük, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői remekül szerepeltek a hagyományos megmérettetésen. Összesen tizenheten végeztek dobogós helyen közülük.

A rendező egyesület fiataljainak eredményei, F10D: 1. Bálint Gergő, 2. Schafer Ferdinánd, 3. Majerhoffer Norbert. F12C: 1. Angyal Dániel, 2. Kovács Márk, 3. Bálint Ádám. F12D: 1. Chmelik Levente, 2. Barát Benedek, 3. Gaschler Máté. F14B: 3. Bálint Benedek. F15-18C: 1. Berzsenyi Bence. N10D: 1. Lantai Lili, ...3. Gaschler Emma. N12C: 2. Bácskai Eszter. N15-18C: 1. Lantai Anna Boróka, 2. Kápolnás Kata, 3. Esztergályos Laura.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!