Sport

2015.06.22. 10:05

Hatodszor lett bajnok az Úrkút - Vajon hogyan csinálják?

Folytatta egyedülálló sorozatát az úrkúti futballcsapat. Az együttes sorozatban hatodszor lett bajnok, annak ellenére, hogy játékosai öregszenek, a vetélytársak évről-évre élesebbre fenik a késüket, az irigy pedig falun belül is sok. Mi a titok?

Horváth Gábor

Idén sem tudta senki megállítani a labdarúgó megye I címvédőjét, amely sorozatban hatodik bajnoki aranyérmét gyűjtötte be. Az elnök/szakvezetőt az eredményesség titkáról is kérdeztük.

– A 2014/2015-ös szezonnak új felállásban vágtunk neki, Márton Gáborral közösen láttuk el az edzői feladatokat – kezdte a visszatekintést Vágfalvi Norbert, az Úrkút SK elnöke, szakvezetője, aki kiemelte: fontos volt, hogy a rangadókon rendkívül magabiztosan szerepelt a csapat. Egyedül a Péti MTE ellen produkáltak gyengébben, a két meccsen egy pontot szereztek.

– Az első félévet lendületből hoztuk, azzal együtt, hogy látszott, komoly riválisaink lesznek. Tudtuk, hogy az ősszel hazai környezetben szereplő Öskü elöl lesz, de 2:0-ra sikerült legyőznünk őket és novembertől már mi vezettük a tabellát.

Az úrkútiak nem veszítették el motivációjukat, öt bajnoki cím után is éhesek voltak a sikerre és idén sem találtak legyőzőre (Fotó: Zwicker Tamás)

Tavasszal egy másik nagy vetélytárs tűnt fel a színen.

– A hosszú évek alatt megszoktuk, hogy akad komoly trónkövetelő, idén ez a Fűzfői AK volt. A FAK kulturáltan, szemre is tetszetősen játszott, de taktikailag mindkét mérkőzésen ellenfelünk fölé nőttünk. Pedig télen, csapatkapitányunk, Pernesz Zoltán sérülését követően komolyan megijedtünk, s ehhez jött még hozzá az, hogy felkészülésünk hosszú és monoton volt, nem sikerült jól.

Az úrkútiak az egész idényre kidőlt csapatkapitány mellett „örökös gólkirályukat” Korpos Tibort is kénytelenek voltak jó ideig nélkülözni.

A tavaszi idényt sümegi döntetlennel kezdték, majd Gyulafirátóton sem tudott nyerni az együttes.

– A nehéz kezdet után kezdtünk újra formába lendülni, hoztuk a kötelezőket, Várpalotán 0:2-ről sikerült fordítanunk. A végén a devecseri vereséget követően szépen felálltunk és legyőztük a balatonfűzfőieket, és akkor voltaképpen el is dőlt a bajnoki cím sorsa.

Vágfalvi Norbert kiemelte: csapatként nagyszerűen teljesítettek.

– Ha nem is szép és látványos játékkal, de hoztuk a kötelező meccseket, a rangadókon pedig jól teljesítettünk. Őszinte leszek: nem számítottam címvédésre. Nagyszerű, hogy nyertünk, ezt a játékosok sem tudják megunni. Egyszer bajnoknak lenni is nagy öröm, sorozatban hatszor győzni viszont fantasztikus. Vannak persze negatív hangok, sok az irigy, akár falun belül is, pedig a településen mindenkinek büszkének kellene lennie erre a csapatra. Az ellenpélda: akadnak olyan úrkútról elszármazottak, akik minden meccsen ott voltak, köszönjük nekik, hűséges szurkolóinknak és támogatóinknak a segítséget. A klub infrastrukturális téren is sokat fejlődött, ebben pedig iszonyatosan sok munka van. Hálával tartozunk a segítőknek, kiemelten a helyi nagyvállalat igazgatójának – tette hozzá Vágfalvi Norbert.

Nem lesz NB III-as csapat Úrkúton

Az Úrkút SK 20 győzelemmel, hat döntetlennel és négy vereséggel, azaz 66 szerzett ponttal nyerte meg a megye I 2014/2015-ös idényét. A bajnok öt egységgel szerzett többet, mint a második Fűzfői AK. Az úrkútiak idén sem gondolkodnak az osztályváltáson, s ennek egyszerű okai vannak. – Tisztában vagyunk vele, hogy anyagilag nem tudjuk bevállalni az NB III-at. Nincs realitása a feljebb lépésnek, sőt örülünk, ha tudjuk tartani ezt a szintet. Ráadásul ott vannak az utánpótlás elvárások. Köszönet az oktatási intézményeknek, minden korcsoportban hiány nélkül ki tudtunk állni, de a magasabb osztály követelményeinek már nem tudnánk megfelelni – válaszolta lapunk kérdésére Vágfalvi Norbert.

Bajnokok dicsérete

Vágfalvi Norbert, a labdarúgó megye I-es bajnok Úrkút SK elnöke és edzője egyenként is jellemezte játékosai remek produkcióját. 

A szakvezetői dicséretből a keret minden tagjának jutott. – Zsigmond Gyula nagyon stabilan védett, s Marics Gábor is bravúrokat mutatott be. Marics Máté remekül fogta össze a védelmet, Szalai Szabolcs beugróként maximális odaadással, hasznosan futballozott, Czaha Dánielnek remek éve volt sok kiemelkedő meccsel. Márton Gábor hozta csupaszív játékát, Bujtor Balázs ezúttal is megcsillogtatta nagyszerű pontrúgó tudását, Pávlicz Péter fontos gólokat szerzett. Garai Péter jelenléte mentálisan is sokat számított, a fiatal Varga Máté üde színfolt volt, a csapat zsenije, Tróbert Attila pedig kétségkívül a mezőny egyik legjobb játékosa. Molnár Gábor góljai mellett hihetetlen futóteljesítményt nyújtott, Korpos Tibor megmutatta, hogy ennyi idősen is ilyen magas szintű produkcióra képes. Keller Tamásnak sokat köszönhetünk, ahogyan Pfaff Zsoltnak is, aki igazi csupaszív csapatember. Imre Péter rátóti hibája után nagyon fontos gólt lőtt, Oszkó Dániel, Freili Gábor, Vati Balázs és Klespicz Dávid egyaránt remekül helytállt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!