Sport

2015.07.12. 08:10

Brutális túra az Alpokban

Balatonfüred – Hat versenyen 908 kilométer, összesen 13624 méter szintemelkedéssel. Bárkinek a becsületére válna az a teljesítmény, amelyet a balatonfüredi kerékpáros produkált az Alpokban.

Horváth Gábor

Benedek István kevesebb mint harminc óra (egészen pontosan 29 óra 37 perc 50 másodperc) alatt tekerte le a fent említett távot. Az 57 éves balatonfüredi országúti kerékpáros az Austria Top Tour elnevezésű sorozaton vett részt. Volt egy rövidebb, elég brutális időszak, huszonkét nap, amely során négy versenyen összesen 703 kilométert és 12164 méter szintemelkedést teljesített.

Az utolsó viadalnak Bad Kleinkirchen adott otthont. Az indulókra, 600-an álltak rajthoz, 106 kilométer és 2150 méter szintemelkedés várt.

Benedek István, a rangos biciklis versenyek kabalájával, az ördöggel

- A táv első felében kétszer kellett 2000 méter fölé menni. Megpróbáltam a saját ritmusomban tekerni, az elején talán túl óvatos voltam, féltem, ha elfáradok, nagyon lelassulok a hegyek tetejére. Csak lefelé voltak problémáim, a többiek sokkal gyorsabban haladtak. A második lefelében meg tudtam ragadni egy kisebb csoport végén, így a sík részt együtt tettük meg. Az utolsó nyolc kilométeren, amely emelkedő volt, próbáltam mindent kiadni magamból, de mint a végére kiderült, nem sikerült – számolt be lapunknak a versenyről Benedek István, aki három óra harminc percet ment, hat perccel gyengébbet a tervezettnél.

Korosztályában negyedik, kategóriájában 11., abszolútban pedig 111. lett. Összetettben nem sikerült dobogón maradni, német vetélytársa előzött, ám így is remek eredménnyel, negyedik helyen zárta az Austria Top Tourt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!