Sport

2015.07.17. 18:38

Három számban érdekelt

Eskilstuna, Veszprém - A tizenegyedik helyen végzett Bácskay Zsófia a svédországi városban zajló Európa-bajnokságon a női diszkoszvetés döntőjében.

B. Virág Rita

A Continent Company versenyzője a hetedik helyen kvalifikálta magát a diszkoszvetés fináléjába. Az igen erős mezőnyben megpróbált a legjobb nyolc közé jutni, azonban a pénteki eredménye ehhez sajnos nem volt elegendő. Bácskay Béla tanítványa végül a tizenegyedik helyen zárt 46.71 méterrel.

Bácskay Zsófia szombaton két számban is döntőzhet
Fotó: Archív

Bácskay Zsófia egyébként az egyedüli atléta a magyar csapatban, aki három számban is rajthoz állhat. Diszkoszvetésben már teljesítette a célkitűzést, vagyis a döntőbe jutást, azonban fő száma, a kalapácsvetés még csak szombaton következik. A szám fináléjába a harmadik helyen jutott be 63.61 méterrel.

Fontos megjegyezni, hogy szombaton a női súlylökés selejtezője ugyan délelőtt lesz (10 órakor kezdődik), ám ha továbbjut Zsófi nem lesz könnyű helyzetben, mert a szám döntője 16.55-kor kezdődik, majd a kalapácsvetés fináléja 18.15 órakor indul. Tehát a pihenésre nem sok ideje marad majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!