Sport

2015.07.09. 09:51

Negyedik helyen jutott tovább Pásztor

Egyetlen dobás is elég volt a döntőbe jutáshoz: Pásztor Bence, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője 70.56 méterrel kvalifikálta magát az utánpótlás Európa-bajnokság fináléjába.

B. Virág Rita

Az észtországi Eb-n az első napon rendezték meg a férfi kalapácsvetés selejtezőjét, ahol két veszprémi is érdekelt volt. Pásztor Bence esélyesként utazott ki, és szerencsére nem is kellett igazán megerőltetnie magát. Egyetlen dobással bejutott a másnapi tizenkettes döntőbe. A 70.56 méteres dobással a negyedik helyen ment tovább.

A másik magyar résztvevő, Töreky Balázs 64.10 méterig jutott és ezzel huszadik helyen zárt és kiesett.Délután lesz érdekelt Kéri Bianka, aki a 800 méter első selejtező futamában bizonyíthat. Innen futamonként az első két helyezett jut majd tovább, valamint a két legjobb harmadik kerül a másnapi döntőbe.

Pénteken Fertig Fruzsina kalapácsvető selejtez délelőtt, de Kiss Gergő is futni fog. Délután pedig Pásztor Bencéért szoríthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!