Sport

2015.08.07. 18:42

Erődemonstrációt tartott a Veszprém - Ilic lemondta a válogatottságot?

Veszprém – Gólzáporos győzelemmel hangolt a szombaton kezdődő Sparkassen Kupára a veszprémi férfi kézilabda együttes.

B. Virág Rita

Carlos Ortega tanítványai péntek este az MTG Wangen alakulatával mérték össze erejüket. Már az első félidőben jelentős előnyt szereztek a bakonyiak, hiszen 20:10-re meglógtak.

A folytatásban tovább növelték előnyüket, és ebben a harminc percben mindössze négy! gólt kaptak (39:14).

A statisztikákat látva, érdekes, hogy az összes hétméterest az eddig jobbára csak védekező Mirzad Terzic lőtte, ráadásul hibátlanul hiszen mind a négy lehetőségét kihasználta. A legeredményesebb Gasper Marguc volt hat találattal, Terzic öt gólig jutott, az újonc Sliskovic négyig, ahogy Nilsson is. A másik friss igazolás, Aron Palmarsson kétszer talált be. A veszprémiek szombaton délelőtt a román bajnok, Nagybányával mérik össze erejüket az ehingeni Sparkassen Kupán, itt játszik többek között Iváncsik Tamás, vagy Uros Vilovski is. Este a Füchse Berlin következik, 19 órától.

Eközben napvilágot látott a hír, szerb lapinformációk szerint, hogy Momir Ilic lemondta a szerb válogatottágot. A 33 éves klasszis már a januári lengyelországi Európa-bajnokságon sem szeretne részt venni.

Úgy tudni, már az Eb selejtezőkön sem akart játszani, Montenegró és Izrael ellen, ám akkor a játékostársai és a válogatott vezetői még meggyőzték a folytatásról. A szerb klasszisnak így is bőven akad feladata Veszprémben, s talán egy közelgő gyermekáldás miatt sem szeretne már olyan sokat távolmaradni családjától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!