Sport

2015.09.08. 11:19

Generációk futball emléktornája Várpalotán

Várpalota - Várpalotai Bányász U9-es csapata, illetve a székesfehérvári Videoton öregfiúk együttese nyerte az elmúlt hétvégén a településen rendezett Zsótér Ferenc labdarúgó emléktornát.

Szabó Péter Dániel

Várpalota Rákóczi-telep városrészében immár több éves hagyomány, hogy minden évben futball emléktornával tisztelegnek a VBSK egy-egy kiváló labdarúgója, edzője előtt. Idén Zsótér Ferencre, a klubot sok évtizeden át szolgáló egykori nagyszerű játékosra és edzőre emlékeztek a résztvevők.

- Kötelességünknek érezzük, hogy emlékezzünk, s megmutassuk a mai fiataloknak milyen klasszisok játszottak egykoron a várpalotai futballpályán. - mondta el köszöntőjében Szabó Béla, a szervező Rákóczi Telepi Baráti Kör tagja, aki a tornán virággal köszöntötte Zsótér Ferenc élettársát és fiát.

Lakinger Lajos adja át a gólkirálynak járó díjat a várpalotai Hegedűs Csabának, a Bányász U9-es csapata támadójának Fotó: Szabó Péter Dániel

A pétfürdői Dance Action világbajnok táncosainak bemutatója után az ünnepélyes kezdőrúgást Talabér Márta polgármester és Lakinger Lajos, egykori válogatott futballista végezte el, majd útjára indulhatott a labda.

Az U9-es korcsoportban három csapat vetélkedett egymással. Végül az első helyen a Várpalotai Bányász, a másodikon a székesfehérvári Főnix, míg a bronzérmes pozícióban a Csetény csapata zárt. A gólkirály Hegedűs Csaba (Várpalota) lett, míg a legjobb kapusnak Kálmán Csabát (Csetény) választották.

Az öregfiúknál a győzelmet a Videoton szerezte meg a második Veszprém, a harmadik Pápa és a házigazda Várpalota előtt. A gólkirály Etányi Dezső (Pápa) lett, a legjobb kapus pedig Fenyvesi Tamás (Videoton).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!