Sport

2015.09.24. 14:43

Nincs idő a kísérletezésre - A megbízott edzőt, Javier Sabatét kérdeztük a BL-meccs előtt

Veszprém - Rendkívüli fontossággal bír a német Flensburg elleni Bajnokok Ligája-ütközet az MVM Veszprém férfi kézilabda-együttes számára. Vezetőedzőként először ül a kispadon Javier Sabaté, a hétfőn menesztett Carlos Ortega segítője.

B. Virág Rita

Pontvesztéssel kezdte az idei Bajnokok Ligája-szezont a magyar bajnok és kupagyőztes veszprémi alakulat, de talán nem is a lengyelországi 27:27-es döntetlen érintette a legérzékenyebben a csapatot, hanem az, hogy hétfőn menesztették a vezetőedzőt, Carlos Ortegát.

Nagy László csapatkapitány a legismertebb közösségi oldalon egyszerűen úgy kommentálta az eseményeket: " Pályafutásom legszomorúbb napja ."

Ortega búcsúja érthetően megviselte a társaság nagy részét, de az élet megy tovább, szomorú, kesernyés hangulatban is teszi a dogát az együttes. Az edzéseket hétfő óta Javier Sabaté vezeti és ő ül majd a kispadon a német Flensburg elleni BL-mérkőzésen is.

- Vezetőedzőként először mutatkozik be és épp egy ilyen különös fontosságú mérkőzésen. Milyen érzések kavarognak önben? - tettem fel a kérdést.

- A csapattal csak a győzelemre fókuszálunk, azt gondolom, minden más mellékes jött a kitérő válasz Sabatétől, aki láthatóan megviselt és a külső szemlélő számára is jól láthatóan nagyon fáradt.

Xavi Sabaté nagyon sokat dolgozott az elmúlt időszakban, és csakis a győzelem foglalkoztatja
Fotó: Penovác Károly

Itt jegyezném meg, úgy tudjuk, Sabaté a héten ideje nagy részét az arénában töltötte, kora reggeltől késő estig dolgozott, készült a videózásra, az edzésekre, a lehető legalaposabban próbált mindenre felkészülni.

Ortega mester menesztését több helyütt azzal is magyarázták, nem játszatta eleget a fiatal sztárt, Aron Palmarssont, de hanyagolta Lékai Mátét is, megszokott csapatát erőltette. Sabatétól megpróbáltuk megtudni, el fog-e térni az eddig látottaktól, vagy készül-e valami meglepetéssel.

- Szerintem nem ez a megfelelő időpont a kísérletezgetésre, egy hét alatt nem lehet változtatni a csapat játékán. Ugyanakkor azt gondolom, a társaság taktikailag rendben van, nincs okunk a változtatásra - szögezte le.

Legutóbb, a Wisla Plock ellen Renato Sulic maradt ki a keretből, sokak szerint ez összefüggésben van Ortega kirúgásával is, hivatalosan azonban hátsérülés miatt nem tudott pályára lépni a horvát beálló. Most Xavi Sabaté azt mondta, mindenki rendelkezésre áll.

Ejtsünk szót a szombati riválisról is, a német Flensburgról, amely a BL-t meggyőző sikerrel kezdte, a francia sztáralakulatot, a PSG-t ugyanis 39:32-re győzte le. A hétközi Bundesliga-mérkőzésen aztán óriási csatázott a Super Globe-győztes Füchse Berlinnel. Egy perccel a vége előtt még kétgólos hátrányban volt a Flensburg, végül elképesztő izgalmak után sikerült egyenlítenie (30:30).

- A Flensburg új csapatot épített idén nyáron, Lubomir Vranjes edző kiváló szakember. Ellenfelünk jó formában van, s jelenleg Európában nincs fizikálisan nála jobban felkészített gárda. Támadásban rengeteg variációs lehetőséggel rendelkezik, de a lerohanás is erős fegyvere. Két remek sort tudhat magáénak, szóval nagyon oda kell figyelnünk - hangsúlyozta Sabaté edző.

A Flensburg elleni ütközet azért is fontos, mert a Veszprém versenyben maradhat a csoport első helyéért. Igaz, még sok van hátra, de a vereség óriási hátrányt jelentene.

A Flensburg pénteken érkezik meg

A német együttes jelenleg a Bundesliga hatodik helyén áll kilenc ponttal, négy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel. A táblázatot egyébként a Rhein Neckar Löwen vezeti 14 ponttal, vagyis makulátlan mérleggel. (A veszprémiek másik csoportriválisa, a Kiel pedig harmadik.) Lubomir Vranjes és tanítványai pénteken kora délután érkeznek meg a királynék városába, és este már edzést tartanak az arénában. Szombaton az ütközet 17.30 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!