Sport

2015.10.19. 07:25

A bajnokaspiráns nyert

Sümeg – A papírforma beigazolódott, a bajnoki címre pályázó Kaposvár sima, három szettben nyert a Sümegi RE ellenében a férfi röplabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Sümegi RE-Kaposvár

0:3 (–17, –20, –9)

Sümeg, 200 néző. Sümegi RE: Dolgos, Blázsovics, Soós, Lesznyik, Németh, Kotin. Csere: Madár (liberó), Kaposi, Varga. Edző: Varga László.

A listavezető Kaposvár esélyesként utazott a Sümeghez, és ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés. A vendégek jó szervákkal és pontos támadójátékkal három ponttal megléptek. A hazaiak nagy akarattal, becsülettel tartották magukat, de két-három pontnál nem tudtak közelebb férkőzni. A szett végére egyre jobban elhúzott a Kaposvár, és be is húzta az első játszmát.

A folytatásban is rendre a vendégegyüttes ment elöl, a Sümeg viszont – mindent kiadva magából – igyekezett meccsben maradni. A Somogy megyeieknek ezúttal alaposan meg kellett küzdeni az újabb szettért (0:2).

Az utolsó etapban nagyon magára talált a Kaposvár, összeállt a sánca, és pazar nyitásokkal állva hagyta a hazai együttest. A Sümegnek ehhez a játszmához már nem sok köze volt, a bajnokaspiráns végül magabiztosan nyert.

Varga László: – Az első két szettel elégedett lehetek, azonban az utolsóban kijött a két csapat közti különbség. Itt már meglátszott, hogy míg a kaposváriak napi kettőt edzenek, mi csak heti hármat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!