Sport

2015.10.05. 11:44

Igazi értékekkel ruház fel: negyedik alkalommal rendeztek Jótékonysági BUDO Harcművészeti Napot

Veszprém – Tizenöt Veszprém környék harcművészeti egyesület mutatta be szakágát szombaton a Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában.

Heffler Péter

- Mondhatom, hogy hatalmas érdeklődés övezte a negyedik Jótékonysági BUDO Harcművészeti Napot, hiszen több százan látogattak el a rendezvényre a Lovassy tornacsarnokába - kezdte Magasi Anikó, az egyik főszervező. - A nagy érdeklődés köszönhető volt talán annak is, hogy remek kiegészítő programok kísérték a rendezvényt, így kézműves foglalkozással vártuk a gyermekeket, míg a felnőtteknek pedig a siacu masszázst kínáltuk, illetve igyekeztünk az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanácsadással, illetve bemutatókkal tudatosítani a a kilátogatókban a fitt életvitelt - fűzte hozzá Magasi Anikó.

Az esemény látványos bemutatóiba volt, hogy a nézőket is bevonták a harcművészek (Fotó: Heffler Péter)

Több szakág, így aikido, kendo, ju jitsu, bujutsu-kai, taekwon-do, shotokan karate, wing tsun kung fu, iaido, kettlebell, ökölvívás, capoeira, kyokushin karate, MMA Grappling, acro dance és zumba is képviseltette magát, amiből a legtöbb harcművészethez kapcsolódik, kettő pedig művészeti egyesület lévén volt ott a szombati rendezvényen.

- Minden ágazat nagy neveket vonultatott fel, mondhatni, hogy szakmájuk legjobbjai léptek fel, így például a capoeira szakágban Jarina Marco Artemon, de ugyanígy ki lehet emelni a taekwondo-sokat, akiket Papirovnyik Mónika készítette fel, vagy például Balogh Tibor a kendósok közül - árulta még el Magasi Anikó, aki hozzátette, hogy a rendezvény célja közvetíteni olyan értékeket, mint a tisztelet, az alázat, és a kötelességtudat. A harcművészet ugyanis az a sport, ami a testet és a lelket is megdolgozza, és egy olyan kultúrával ruházza fel a sportolót, ami kiemeli a hétköznapi emberek közül.

A rendezvény emellett jótékony célt szolgált, mivel a gördülékeny utánpótlás neveléshez segítségül a bevételből a fellépő egyesületek támogatásban részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!