Sport

2015.10.08. 15:54

Szomszédvári rangadó a Perutzban

Egy olyan derbi lesz a hétvége rangadója, amely igazi unikum. Nincs múltja és nincs jövője, ennek ellenére akár ezer néző is kilátogathat rá.

Horváth Gábor

Perutz FC–Ugod SE

A 30 ezer lakosú Pápa és az ezer lelket számláló Ugod focicsapata nem igazán szokott találkozni egymással. Bajnoki körülmények között talán nem is rendeztek Pápa–Ugod szomszédvári rang-adót. (S valószínűleg a jövőben sem sokat fognak, hiszen a Pápa mindenképpen feljebb szeretne lépni.)

Most viszont úgy hozta a sors, hogy a két együttes hivatalosan is összeméri tudását, a párosítás érdekes és izgalmas a két település közelsége, illetve amiatt, mert a vendégeknél több pápai kötődésű játékos is szerepel. A Pápai Perutz FC 11 ponttal a kilencedik helyről, a 14 ponttal rendelkező Ugod SE pedig a hetedik pozícióból várja az összecsapást.

A Perutz FC (Palkovics Ádám) egyre tapasztaltabb, a kilencedik helyről várja a derbit a csapat Fotó: Penovác Károly

Glatz Lajos, a pápaiak sportmenedzsere: – Voltaképpen ez a pápai helyi focirangadó. Nagy rivalizálás azonban nincs a két klub között, jó a kapcsolatunk egymással. Szeretnénk egy jó, sportszerű meccset játszani és természetesen győzni. Sajnos sok a sérültünk, ami hátrány, viszont elmondhatom, hogy egyre nagyobb a tapasztalatunk ebben az osztályban, és arról is büszkén számolhatok be, hogy ötszáz alatt még nem volt a hazai nézőszámunk. Utóbbit egy-két magasabb osztályú csapat is megirigyelheti. Most még a megszokottnál is nagyobb az érdeklődés, bizonyára sokan kilátogatnak a mérkőzésre.

Tóth Ferenc, az Ugod SE edzője: – A két együttes teljesen más körülmények között készül, és a célok is eltérőek. A pápaiak az élbolyba tartanak, mi pedig szeretnénk bennmaradni. Igazából nincs felfokozott hangulat, persze lélekben nyilván egy kicsit jobban odafigyel mindenki. Főleg a pápai kötődésűek. A célunk az, hogy sportszerű, izgalmas meccset játsszunk. Abban ellenfelünk is biztos lehet, hogy menni fogunk előre, és elveszett labdát nem ismerünk majd.

Várpalotai BSK (8.) – Úrkút SK (2.): Érdekes összecsapás, hiszen a palotaiak a múlt hé-ten idegenben szakították meg az éllovas Veszprém győzelmi szériáját (2:2). Ez az Úrkútnak egy héttel korábban hazai környezetben nem sikerült, azóta azonban javított a bajnok, amely legyőzte a Pápa csapatát.

Peremarton (17.) – Fűzfői AK (16.): A FAK nincs hozzászokva ahhoz, hogy alsóházi ki-ki meccseket játsszon, most viszont egy ilyen következik. A várakozáson alul teljesítő fűzfőiek előző négy meccsükön csak két pontot szereztek, a Peremarton hat vesztes találkozó után áll.

Tapolca (15.) – Herend (18.): A Tapolca a legutóbb szezonbeli negyedik döntetlenjét játszotta, a Herend viszont már hosszú ideje nem tud pontot szerezni. Ezzel együtt semmiképpen sem mehetnek biztosra a hazaiak.

Devecser (4.) - Csetény (14.): A tabellán elfoglalt helyezés csalóka, jó kis szoros, izgalmas mérkőzés kerekedhet ebből. A Devecser két siker után áll, s a Csetény is veretlen maradt az utóbbi két hétben.

Balatonalmádi (3.) – Ajka Kristály (10.): Az Almádinak remek idénye van, előző három találkozóját megnyerte, és a hullámzó produkciót mutató Ajka Kristály ellen is esélyes a gárda.

Dudar (6.) – VLS Veszprém (1.): Két újonccsapat összecsapásán egyértelműen a vendégek az esélyesebbek. Az éllovas Veszprém legutóbb, nyolc siker után csak ikszelt, így biztosan javítani akar. A dudariak remekül szerepelnek, ám a múlt héten alulmaradtak Csetényben a szomszédvári derbin.

Sümegi VSE (11.) – Péti MTE (12.): A sümegiek az előző fordulóban döntetlent játszottak Fűzfőn, a Péti MTE rosszabb szériában van, legutóbbi két meccsén alulmaradt a csapat.

Gyulafirátót (13.) – Öskü (5.): Az Öskü még mindig veretlen, de az előző két körben csak döntetlent ért el. A Gyulafirátót gyengébb szezonkezdet után kezd magára találni, két siker után áll a csapat. Szoros küzdelem várható.

A labdarúgó megyei első osztály kilencedik fordulójában öt meccset játszanak szombaton. Várpalotán, Peremartonban, Tapolcán és Devecserben 15 órakor kezdődik a játék, a pápai rangadó 18 órakor rajtol. A többi találkozót vasárnap (15.00) rendezik. Az érdeklődők a Dudar Veszprém bajnokit az interneten is nyomon követhetik. Az MLSZ veszprém megyei igazgatóságának youtube-csatornája élőben közvetíti az összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!