Sport

2015.11.03. 12:40

November végén a kicsik bizonyíthatnak

Veszprém – Közel tizenöt év után ismét magyar bajnoki címmel büszkélkedhet a Veszprémi Torna Club (VTC).

B. Virág Rita

A Veszprémi Torna Club (VTC) tagadhatatlanul új korszakába lépett: Horváth Arnold szakmai vezető irányításával ismét a legjobbak között tartják számon a királynék városának sportolóit.

Legutóbb a Budapest-Vidék Serdülő Országos Bajnokságon értek el szép sikert a Horváth Arnold, Árkovits Krisztina, Kapai Márk edzette fiatalok, ahol összesen nyolc szakosztály 28 tornásza képviseltette magát.

Az ob-n egyéni összetettben négy szeren versenyeztek a serdülő korú sportolók. Jónás Alízt sajnos térdsérülés hátráltatta, így csak korláton indult, ahol a 11. helyen végzett. Gesztesi Lili az összetettben végül az előkelő kilencedik, míg Kupcsik Csenge a 11. helyen végzett. Mindketten továbbjutottak ugrásban a másnapi szerenkénti döntőbe. Lili másodikként, Csenge első helyen ment tovább.

A fináléban aztán megfordult a sorrend: Lili két fantasztikus ugrással megszerezte a bajnoki címet, míg Csenge ugyancsak kiváló teljesítménnyel ezüstérmet érdemelt ki.

Ilyen sikerre közel tizenöt éve nem volt példa Veszprémben.

A VTC-nél gőzerővel dolgoznak tovább, november végén a gyerek kezdő kategóriának tartanak országos viadalt. A serdülők pedig már a korosztályos ob tavaszi fordulóira koncentrálnak, s addig az új elemek begyakorlása az egyik fontos feladatuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!