Sport

2015.12.30. 13:35

Gyalogosan erdőn-mezőn

Ajka – Tizennyolcan teljesítették a Kék túra Veszprém megyei szakaszát a Bródy gimnázium 9. G osztályából, amely harmadik éve, a hetedik évfolyamtól van együtt.

Tisler Anna

A diákok Csermák Mihály osztályfőnök és Takács Viktória tanár vezetésével rendszeresen járják a természetet. Az osztály minden tagja részt vett túrákon, de a Veszprém megyei 240 kilométert csak azok tudták igazolni, akik mindegyiken ott voltak.

Vidám természetjáró diákok
Fotó: Györkös József

Novák Péter Pál, Szabó Csenge, Bánhidi Alexandra Beatrix, Boldizsár Levente, Katona Máté, Horváth Kristóf, Tóth Ágnes, Farkas Virág Lívia, Morvai Szabolcs, Szekér Tamás Bendegúz, Nyőgér Rebeka, Szőke Dorina, Valcz Dorina, Frei Liliána, Vincze Lilla Veronika, Klenhans Dávid, Zsigmond Flóra Anna, Lukács Szonja Dorka kitűzőt és emléklapot kapott. A díjak átadásán, december 22-én a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpontban Mag Éva, a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség elnöke áttekintést adott a Kék túra mozgalomról és az útvonalról. Káldi Géza, a Bánki Természetbarát Egyesület örökös elnöke saját versében mondta el a természetjárás szépségeit. Csermák Mihály elmondta, hogy már az első együtt töltött hét után túrázni indultak, hogy jobban megismerjék egymást és jól érezzék magukat. A kellemes együttlét alakult teljesítménytúrává, és a közös élmények még jobban összekovácsolták az osztályközösséget. Az osztályfőnök tájékoztatása szerint folytatják a természetjárást annak érdekében, hogy érettségiig végigjárják az 1118 kilométert, majd megköszönte a szülőknek a segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!