Sport

2016.01.05. 18:34

Artner Tamás egy stáb élén tért vissza Ajkára

Ajka - Beszámoltunk róla, Artner Tamás visszatér Ajkára, de nem ő lesz az NB II-es labdarúgócsapat vezetőedzője. A társaság már túl van az első edzésen.

Horváth Gábor

Az ajkaiak visszahívták korábbi sikeredzőjüket. Artner Tamásra és stábjára komoly feladat vár: bent kell tartani a csapatot az NB II-ben.

A Dunaújvárosból érkező Artner Tamás-Székely Tibor duóból előbbi a szakmai igazgatói teendőket látja majd el, utóbbi pedig a vezetőedzői posztot tölti be.

- A szakmai igazgatói pozíció nekem új dolog, hiszen eddig csak a pályán dolgoztam. A feladatom az lesz, hogy segítsem a vezetőedző, illetve a vezetők munkáját. Egyszerre kapocs is leszek közöttük. A keret kialakítása szintén a feladataim közé tartozik. Székely Tiborral közösen dolgozzuk ki a stratégiát, viszont az edzéseken és a mérkőzéseken a vezetőedző irányít majd - válaszolta érdeklődésünkre Artner Tamás, aki elmondta: valószínűleg ő a kispadra sem ül majd le. Úgy gondolja, erre nem lesz szükség, ha Székely Tibor igényt tart rá, megosztja vele a véleményét mérkőzés előtt, vagy akár a szünetben.

Megtudtuk, az együttes mellett a folytatásban kapusedző, erőnléti tréner és masszőr egyaránt dolgozik majd. A trénerkettős szeretne az utánpótlás-nevelésből is felkérni valakit a szakmai munka segítésére, illetve a csapatot ősszel irányító Jákli Péter is kap szerepet.

Valószínűleg az ő feladata lesz többek között a vetélytársak megfigyelése, játékuk elemzése.

- Különösen azért ígérkezik nehéznek a tavasz, mert rengeteg idegenbeni mérkőzésünk lesz. A mezőny kiegyensúlyozott, talán a Gyirmót lóg egy kicsit ki felfelé. Egyébként bárki megverhet bárki, ez az őszi idényben be is bizonyosodott, nagy távolságok nincsenek a csapatok között. Egy olyan keretet kell kialakítani, illetve olyan szakmai munkát végezni, amely az élmezőny szintjén van. Csak akkor van esély kivívni a bennmaradást, ha ez sikerül. Egy jól motivált, egységes társaságot kell összehoznunk - fogalmazott Artner, aki elárulta: az első hetet arra szánják, hogy a játékosokat alaposan megismerjék.

- A jövő héttől már szeretnénk formálni a keretet. Eldől, hogy ki az, aki nem tud segíteni céljaink elérésében, illetve kit, kiket kell igazolnunk - tette hozzá.

 

Székely: a tizedik hely is elérhető

- Mindenképpen hiszek a bennmaradásban, sőt, szerintem egy jó felkészüléssel és a megfelelő helyeken megerősítve ennek a csapatnak a tizedik hely környékén kell lennie - vázolta elképzeléseit Székely Tibor. A vezetőedző a legfőbb feladatokkal kapcsolatban megjegyezte: az FC Ajka játékát támadásban mindenképpen gyorsítani kell a folytatásra. Elmondta, Artner Tamással, akivel nagyon jól ismerik egymást, mindenben egyeztet majd. A szakmai felállás új, de úgy gondolja, hogy a munka ugyanúgy közös, mint eddig. Bíznak egymásban és a sikeres szereplésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!