Sport

2016.01.22. 14:41

Egészen kicsik nagy versenye - III. Oviolimpia

Veszprém - Nyuszivágta, árokugrás, menekülés a róka elől és répadobás szerepelt a III. Oviolimpia versenyszámai között, melyen nyolc csapat mérte össze erejét.

Heffler Péter

Ha a versenyszámok első olvasásra ismeretlenek lennének, nem az olvasónál van a hiba, ezeket nem fogja megtalálni a nyári, riói olimpia versenykiírásában. A harmincméteres nyuszivágta, vagyis síkfutás, a répadobás, más néven kislabdahajítás, az árokugrásnak nevezett helyből távolugrás, illetve a menekülés a róka elől közel kétszáz méteres körfutása mind az Oviolimpia sajátja. Félreértés viszont ne essék, a kis sportolópalánták ugyanolyan komolyan vették az ötkarikás játékokat, mint a nagyok, lehetett szó szurkolásról vagy éppen magáról a versenyzésről.

A Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola szervezésében már harmadik alkalommal kiírt Oviolimpia rajtjához nyolc csapat, így a Bóbita Körzeti Óvoda, az Egry Úti Körzeti Óvoda, az Erdei Tagóvoda, a Hársfa Tagóvoda, a Ringató Körzeti Óvoda, az Örömhír Óvoda Veszprém, a Kuckó Tagóvoda és a gyulafirátóti Kastélykert Óvoda fiataljai álltak fel a Március 15. úti sportcsarnokban péntek reggel. Némedi Lajos alpolgármester nyitóbeszédében kiemelte a sport szerepét, mint az egészséges életmód egyik alappillérét, és mindenkit sportszerű, nagy-nagy versenyzésre buzdított.

Ezt követően a gyerekek egy közös, játékos-zenés bemelegítővel hangoltak az előttük álló délelőtt kihívásaira, ami közben páran már az első versenyszámot jelentő harmincméteres nyuszivágta pályáját fürkészték. Nem csoda a nagy izgalom, hiszen a gyermekek készültek a megmérettetésekre. A Ringató Körzeti Óvoda színeiben induló Kálmán Luca és Kiss Dorottya például sokat gyakoroltak a csoportjukban a versenyt megelőzően.

- A távolugrásra sokat készültünk, ezért abban szeretnénk elsők lenni - fogalmazta meg a célokat profikat megszégyenítően tisztán Kálmán Luca, aki barátnőjével a körfutásban látta még esélyesnek a csapatot. Ebbe azért a Kastélykert Óvoda versenyzői is szerettek volna beleszólni, Kádi Hanna például csakis az első helyet tartotta elfogadhatónak csapatától.

- Sokat készültünk, és én például annyira futottam, hogy a lábam is megfájdult - mondta Kádi Hanna, nem sokkal azután, hogy átért a harmincméteres nyuszivágta célvonalán. A kislány azért beismerte, hogy ha nem nyernek, akkor sem dől össze a világ, mert remekül érzik magukat az Oviolimpián, illetve azzal is egyetértett, hogy jó nyerni, de a részvétel talán még fontosabb - ezzel a kijelentéssel a kislány rátapintott a sport lényegére, hiszen ezen a délelőttön valószínűleg mindenki nyert.

 

Végeredmény

Szoros küzdelemben: 1. Bóbita Körzeti Óvoda, 2. Erdei Tagóvoda, 3. Ringató Körzeti Óvoda, 4. Egry Úti Körzeti Óvoda, 5. Kastélykert Óvoda Gyulafirátót, 6. Örömhír Óvoda Veszprém, 7. Kuckó Tagóvoda, 8. Hársfa Tagóvoda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!