Sport

2016.03.30. 18:45

A legjobbakat díjazták

Ajka - Karatékákat választottak az elmúlt év legjobb férfi sportolójának. A városi díjátadó ünnepségen számos különdíj is gazdára talált.

B. Virág Rita

Ajka város minden évben elismerésben részesíti azokat a sportolókat, akik az előző évben a hazai, illetve a nemzetközi színtéren kiemelkedő eredményeket értek el. A helyi sportegyesületi vezetők javaslatai közül a művelődési, oktatási és sportbizottság választotta ki a díjazottakat

Női kategóriában Takács Helga karatéka érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést. A Sun Dome SE sportolója többek között a Szerbiában rendezett világbajnokságon egyéni küzdelemben második helyen végzett.

A 2015-ös év második legjobbjának Csánicz Laurát, az Ajkai Trampolin SE gumiasztalosát választották, aki a magyar bajnokságon bronzérmet érdemelt ki.

Női utánpótlás kategóriában a bizottság három versenyzőnek ítélte oda a díjat: Pad Franciska asztaliteniszezőnek, aki a magyar utánpótlás-válogatott tagja, valamint Kocsor Nórának és Jánosi Lilinek, a Forma Fitt SE sportolóinak.

Balról Ládi János tájfutó, aki szenior kategóriában kapott elismerést. Jobbról Utassy István, a művelődési, oktatási és sportbizottság elnöke. Szemben Jákli Péter városi sportreferens
Fotó: Györkös József

Különdíjban részesült Gaál Zsóka sakkozó, aki számtalan értékes eredménye mellett a Görögországban megrendezett világbajnokságon, az U8-as korcsoportban ezüstérmesként végzett.

A férfiaknál két sportolót hívtak színpadra: Takács Andrást és Férheczli Dávidot, akik a Sun-Dome SE karatékái. Mindketten részesei voltak a szerbiai vébén csapatküzdelemben harmadik helyezést elért alakulatnak.

Különdíjjal jutalmazták ifj. Jánka Sándor atlétát. Ő a transzplantáltak Argentínában megrendezett világjátékán több számban is felállhatott a dobogóra.

A csapatok közül a legjobbnak járó elismerést a Dinamik Rock and Roll Klub felnőtt lányformációs csapata kapta. A Fülepi Anett, Heinfarth Diána, Horváth Vivien, Kövesi Kíra, Bokkon Bettina, Soós Anna alkotta arany minősítésű társaság a magyar bajnokságon második helyezést szerzett.

Ebben a kategóriában második lett az Ajka Kristály SE NB I-es tekecsapata, amely az előző idényben harmadik helyen végzett.

Szenior kategóriában szintén két díjat osztottak ki: Ládi János tájfutónak és Farkas Imre cselgáncsozónak.

Legjobb edzőnek járó elismerést kapott dr. Horváthné Baráth Piroska (Dinamik), ifj. Takács Miklós (Sun-Dome), Pelikán Milán (Ajkai Trampolin), Krütznerné Vida Veronika (Forma Fitt) és Sipőcz Andrea (Bahar Orientális Tánc Egyesület).

A sportbizottság minden esztendőben különdíjat adományoz azoknak a sportolóknak, sportvezetőknek, akik tevékenységükkel hosszú éveken keresztül gazdagították a város sportéletét. Az idén Csikhon Ferenc labdarúgó, az Ajkai Alumínium csapatkapitánya, Káldi János, a szilveszteri futás ötletgazdája, ma is aktív futó, valamint Mayer Zsuzsanna kézilabdázó, a helyi klub egyik legsikeresebb játékosa kapta meg a jutalmat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!