Sport

2016.03.31. 16:32

A veszprémi úszó nagy lépést tett Rio felé

Veszprém - Rasovszky Kristóf és Végh István Thaiföldön készülhetett fel az előttük álló feladatokra.

Heffler Péter

A Balaton Úszó Klub két kiválósága, Rasovszky Kristóf és Végh István a Magyar Úszó Szövetség szervezésében a thaiföldi Thalangban edzőtáborozhatott három héten át, amely edzőjük, Szokolai László szerint kiemelt fontossággal bírt a felkészülésben. - A versenyzők napi kétszer két és fél órás úszóedzésen, illetve egyórás szárazföldi edzésen vettek részt, és kiváló körülmények között életük eddigi legnagyobb terhelését kapták - árulta el a BÚK vezetőedzője.


Az edzőtábor utáni erőfelmérőnek számító 6. Trofeo Citta di Milano nemzetközi versenyen aztán Rasovszky Kristóf az 1500 méteres gyorsúszás döntőjében egy igen illusztris társaságban, a világon a táv második legjobb úszójának számító Gregorio Paltinieri, illetve Gabrieli Detti és Simone Ruffini olasz válogatott úszó mellett tempózhatott. A veszprémiek klasszisa pedig pazar, 15:20.91-es időeredménnyel negyedikként végzett, ráadásul úgy, hogy négy másodperccel (!) megjavította a tavaly nyári szingapúri junior világbajnokságon úszott idejét, ezzel jelentős lépést téve a riói olimpia felé.

Végh István március 26-27-én a szlovéniai Kranjban állt rajtkőre, ahol a fiatal sprinter 50 és 100 méter gyorson sem talált legyőzőre, míg 50 méter pillangón másodikként csapott célba. Előbbi két szám egyaránt hatodik, utóbbi pedig egy nyolcadik helyet jelentett neki a felnőttek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!