Sport

2016.03.18. 11:30

Csúcsrangadó a kézi NB I/B-ben: behúzzák a hetedik meccset is?

Veszprém - A feljutásról is dönthet a férfi kézilabda NB I/B vasárnapi rangadója, ahol a listavezető Budakalász az üldöző Veszprémi KSE otthonába látogat.

B. Virág Rita

A másodosztály csúcsrangadója előtt a Budakalász 32 ponttal vezeti a tabellát, míg a Veszprémi KSE harmadik 29 ponttal. (A második helyezett Dabas is 29 pontos).

A VKSE szenzációs formában van, hiszen a tavasszal valamennyi mérkőzését, mind a hatot megnyerte, de valójában október 25-e óta veretlen. Legutóbb viszont épp a listavezetőtől kapott ki, 28:22-re.

- Nagyon szeretnénk nyerni, de nemcsak az őszi vereség miatt fűt minket a visszavágás reménye - nyilatkozott lapunknak Márton Balázs, a VKSE mindössze 20 esztendős átlövője. A góllövőlista jelenlegi hetedik helyezettje (92 találat) elmondta, természetesen szem előtt tartják a tabellát és reményeik szerint a feljutás kérdésébe is beleszólhatnak.

(Fotó: Penovác Károly)

- Az éremszerzés a legfőbb célunk, azonban mindent elkövetünk annak érdekében, hogy esetleg beérjük a Budakalászt. Nagyon nehéz összecsapásra számítok. Ellenfelünk keretében több egykori rutinos NB I-es játékos is szerepel, a szegedi nevelésű Sutka, vagy Bendó kiváló kézilabdás ma is. Épp ezért csak koncentrált védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel és gyors indításokkal fektethetjük riválisunkat két vállra - fogalmazott az ajkai születésű, de az alsóörsi utánpótlás központban nevelkedett játékos.

Márton Balázs kiemelte, együttese egyik legfőbb erénye, hogy igazi csapat, ahol a fiatalok és az idősebbek jól kiegészítik és megértik egymást. Remek a hangulat az öltözőben, ami a játékra is kihat.

- Az elmúlt időszakban nagyon sokat alakult a támadó játékunk. Precízebbek, pontosabbak vagyunk, és nekünk ezen a rangadón is azt kell erőltetni, amit jól tudunk. Két-három gólos sikerben reménykedem - hangsúlyozta Márton Balázs, aki ha épp nem játszik, akkor az Éles Kézisuliban tart edzéseket a legfiatalabb korosztálynak.

A VKSE rangadója mellett figyelnünk kell a Balatonfüredre is, aki pedig épp a Dabast látja vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!