Sport

2016.03.24. 12:10

Négy aranyérmet szerzett a veszprémi lány az ob-n

Veszprém, Hódmezővásárhely - A csongrádi város adott otthont a közelmúltban megrendezett taekwondo magyar bajnokságnak. A versenyről a veszprémi Padányi Klub vezetője Bécsi Nikolett és tanítványa Kovács Gergő is remek eredményekkel tért haza.

Bényi Kálmán

A kétnapos eseményen 29 klub összesen 259 indulóval képviseltette magát.

A viadal első napján Kovács Gergő serdülő korosztályban, küzdelemben és formagyakorlatban is bronzérmet szerzett. Ugyanezen a napon rendeztek, két egyéni felnőtt kategóriát is, ahol a veszprémi Padányi Klub vezetőedzője Bécsi Nikolett a formagyakorlat számban, csak a döntőben maradt alul, egy válogatott társával szemben.

Ezt követően az 50 kilogrammos küzdelemben viszont megvédte címét magyar bajnok lett. Ráadásul mindkét számban kvalifikálta magát a következő világversenyre.

Másnap következett Nikolett már-már klasszikusnak számító versenyszáma az egyéni erőtörés (Bécsi ebben a versenyszámban a 2015-ös világbajnokságon bronzérmet érdemelt ki - a szerző).

Bécsi Nikolett négy aranyérmet szerzett a hódmezővásárhelyi taekwondo ob-n
Fotó: Vajky László

Nikolett egyéniben összeszedett és profi technikával a maximális tizenkét pontot szerezte meg. Az utána következők három ponttal követték őt a dobogón, ezzel a teljesítményével pedig nemcsak aranyérmet, hanem értékes kvalifikációs pontokat is gyűjtött.

Délután következtek a csapatszámok, ahol Nikolett a Hurrikán SE egylet két versenyzőjéhez csatlakozva tudott elindulni. Romero Aliciával és Bíró Nikolettel előbb speciál törésben, majd erőtörésben állhatott a dobogó tetejére.

Csapat küzdelemben maximális pontszámmal jutott el a Bécsivel felálló hármas, azonban a fináléban hiába nyert Nikolett fölényesen, ez kevés volt az aranyéremhez, ugyanis mindkét csapattársa kikapott, így 8:4-es pontozással a Bécsi, Romero, Bíró trió alulmaradt és ezüstérmes lett.

Összességében Bécsi Nikolett remek versenyzéssel, négy magyar bajnoki címmel és két ezüstéremmel, míg tanítványa Kovács Gergő két bronzéremmel gazdagodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!