Sport

2016.04.15. 18:03

Bizonyítani kell! Az FC Ajka Siófokon lép pályára

Ajka (hg) - Újabb játéknap, újabb sorsdöntő meccs - úgy tűnik, az FC Ajkának idén ezt dobta a gép: most a Siófok otthonában folytatódik a kiesés elleni harc.

Horváth Gábor

Ahogyan arról a Napló is beszámolt: Székely Tibor vezetőedző lemondása után, a Soroksár elleni múlt heti meccsen Artner Tamás szakmai igazgató irányította az FC Ajkát a labdarúgó NB II-ben.

Akkor még úgy volt, hogy a szakember csak arra az egy találkozóra marad, ám változott a helyzet, Kaibás Dezső klubelnök a hét elején lapunknak nyilatkozta először: a vezetőség megegyezett Artner Tamással a közös folytatásról.

Neki (illetve vele) kell kiharcolni a bennmaradást, ami lassan a lehetetlen küldetés kategóriájába tartozik. Akkor legalábbis mindenképpen, ha az FC Ajka nem tud változtatni eddigi tavaszi formáján, amelyet a hét meccsen elért két pont és két gól jellemez.

Horváth Attila (kék mezben) korábbi klubja otthonában léphet pályára, a Siófok tizedik a tabellán
Fotó: Penovác Károly

A következő állomás Siófok, az újabb sorsdöntő ösz-szecsapás szombaton 19 órakor kezdődik a Balaton-partiak otthonában.

- Szívesen megyek Siófokra, szeretek ott pályára lépni, jó meccseket szoktunk játszani. Nagyon bízom benne, hogy ez most is így lesz, nyernünk kell, az iksz már nem elég. Szükségünk van a három pontra, s egy siker esetén végre megindulhatnánk felfelé - válaszolta a Napló érdeklődésére Jánosa Tibor. Az ajkaiak kapusa az elmúlt hónapokról elmondta: nagyon sok új játékost kellett beépíteni, ami sosem egyszerű. - Remélem, hogy végre összeáll a csapat, elsősorban a támadójátékon kellene javítani. Szükségünk van a gólokra, a védekezés önmagában hiába van rendben. Most jönnek azok a meccsek, amelyeken bizonyítanunk kell - mondta.

A siófoki találkozóval kapcsolatban szerettük volna megkérdezni Artner Tamást is, ám az edzőt hiába kerestük több alkalommal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!