Sport

2016.04.05. 08:24

Bontják a pályát, amelyen hatszázan tanultak korizni

Veszprém – A most véget érő szezonban mintegy hatszáz gyermeket tanítottak meg korcsolyázni a veszprémi jégkorongozók, akik a versenysport terén is remek időszakot zártak. Mikor lesz végre új pályájuk?

Horváth Gábor

Mondhatnánk: jégre vitték a várost - a veszprémi hokisok most télen debütáló ingyenes korcsolyaoktatási programjában mintegy hatszáz gyermek vett részt.

- A város összes óvodája képviseltette magát, mellettük négy iskola elsősei jártak hozzánk korcsolyázni tanulni heti két alkalommal. Huszonöt csoportunk volt, így elmondhatjuk, hogy remekül sikerült a program – nyilatkozott a Naplónak Máhl Krisztián, a Veszprémi Jégkorong Egyesület elnöke kiemelte: a fiatalok közül körülbelül harmincan kezdtek el hokizni.

- Most már közel százan vannak azok, akik versenyszerűen űzik a sportágat, s ennél valamivel még többen járnak edzésre. Két év alatt megdupláztuk a létszámunkat – büszkélkedett a jégkorong mellett műkorcsolya és gyors korcsolya (utóbbi még nem indult be) szakosztállyal is rendelkező klub vezetője, aki megjegyezte: eredményes szezont zártak.

A bakonyi hokisok (másik nevükön: Veszprémi Jéglovagok) az U-8-as korosztályban körülbelül négycsapatnyi játékossal rendelkeznek és az U-10-es csoportban is több, mint húsz a létszám. Ők rendre tornarendszerben teljesítik a szezont.

Egyre többen vannak, a Veszprémi Jéglovagok mára kinőtték létesítményüket
Fotó: Penovác Károly

Az U-12-esek már bajnoki küzdelemben vesznek részt, idén a B csoportban vitézkedtek, 24 mérkőzésen remek vetélytársak ellen. Eredményt itt nem hirdetnek.

Az U-14-esek a B csoportban kezdték az idényt, majd a C-ben folytatták, ahol a kettes számú mezőnyben az élen végeztek, később helyosztót játszottak.

- Le a kalappal a gyerekek előtt, hiszen a bajnokságban szereplő korosztályok képviselői úgy csinálták végig a szezont, hogy a hazai pályánk is idegenben, Budapesten volt, tehát minden héten utaztunk – tette hozzá az edzőként és testnevelőként is tevékenykedő Máhl Krisztián, aki hangsúlyozta: a Jutasi úti időszakos létesítményt bőven kinőtte az egyesület, nagyon bíznak benne, hogy hamarosan szabvány méretű pályára válthatják az évi rendszerességű felépítés és lebontás miatt különösen drága építményt.

Talán nem kell már sokat várni

Beszámoltunk róla, a veszprémi hokisok nyertes pályázattal rendelkeznek egy szabványméretű jégkorongpálya felépítésére. Ebben a város is partner, az önkormányzat nemrég területet szavazott meg a klubnak a célra, kezdési időpont még nincs, de a hokisok bíznak benne, hamarosan megvalósulnak a nagy tervek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!