Sport

2016.04.29. 07:21

Megvan az új edző Ajkán! (nyilatkozatokkal frissítve)

Ajka – Ismét új edzőt, az idei szezonban már a negyediket, kapott az FC Ajka, amely a kiesés elől menekül a labdarúgó NB II-ben. A szakember Pápáról érkezik.

Horváth Gábor

Az FC Ajkát ősszel Jákli Péter irányította, az ajkai szakember az idény első felének végén lemondott, s télen új stábot igazolt a klub. Nem jöttek be azonban a számítások, Székely Tibor vezetőedző, majd legutóbb Artner Tamás szakmai igazgató is felállt a komoly bajban lévő alakulat kispadjáról. Utóbbi távozása után úgy volt, hogy egyelőre Haraszti Gergely másodedző irányít, ám a héten meg is lett az új tréner. A következő meccsen már Lengyel Ferenc dirigálja a társaságot. A sereghajtó FC Ajka szombaton a Budaörs otthonába látogat.

Lengyel Ferenc vezetőedzőként legutóbb a Lombard Pápánál dolgozott (Fotó: Penovác Károly)

Lengyel Pápáról érkezik, a PELC szakmai igazgatója. A korábbi élvonalbeli futballista az NB I-es Lombard Pápánál is dolgozott, előtte pedig többek között a Dunaújváros és a Paks volt a munkaadója.

Kaibás Dezső, az FC Ajka elnöke lapunk érdeklődésére elmondta: az új edző a szezon végéig kapott megbízást.

- A cél továbbra is a bennmaradás, ehhez viszont bravúrok sorozata kell. Tudjuk, hogy ebben a csapatban sokkal több van az eddig mutatottnál, de mentálisan, koncentrációt tekintve mélyponton van a társaság. Lengyel Ferenc dolga, hogy ebből a helyzetből kizökkentse az együttest. Nehéz időszak elé nézünk, de a lehetetlent is meg kell próbálni. Nem adjuk fel – jelentette ki Kaibás Dezső.

A Napló megkereste Lengyel Ferencet is.

- Nem titok, hogy az ajkai vezetőkkel több éve megvan a kapcsolat, s most, Artner Tamás távozását követően ismét felmerült a nevem. Köszönet a PELC vezetőinek, hogy lehetővé tették szerepvállalásomat. Megpróbálom ezt a hat meccset úgy levezetni, hogy a csapat tisztességesen fejezze be a bajnokságot. Homokba nem dugom a fejem, a labdarúgásban csoda csak ritkán van. Ugyanakkor az eddigi edzéseken úgy dolgoztunk, hogy szeretnénk megverni a Budaörsöt. Nagy szakmai újítások nyilván nem lesznek, a legfontosabb feladat az, hogy megváltozzon az öltözői hangulat. Ha hétvégén szép eredményt tudnánk elérni, kicsit könnyebb időszak következne – fogalmazott a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!