Sport

2016.04.01. 16:50

Egyszer sem vezetett a Veszprém a Brest ellen

Varasd – Ahogy a címben is írtuk, egyszer sem vezetett az MVM Veszprém a Brest ellen a SEHA-Liga négyes döntőjének első elődöntőjén, viszont heroikus hajrával kiharcolta a döntetlent és végül hetesekkel bejutott a vasárnapi fináléba.

B. Virág Rita

MVM Veszprém-Meshkov Brest

24:21 (6:11, 20:20)

Varasd, 1500 néző.

MVM Veszprém: Alilovic – Chema 2, Sulic 2, Nagy 5, Schuch, Terzic 1 (1), Ugalde 5. Csere: Ilic 4 (1), Marguc 2 (2), Palmarsson, Lékai, Nilsson, Iváncsik 1 (1), Gulyás 2. Edző: Javier Sabate.

Meshkov Brest: Pesic – Baranau 1, Kristopans 1, Kamisik 4, Stojkovic 4 (1), Timoncev 4, Razgor 1 (1). Csere: Silovic 4, Sumak, Babicsev 1, Vukic 1. Edző: Szergej Bebesko.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 1/1 (4/4), ill. 1/1 (3/1).

Kellemetlen pillanatokat élt át az MVM Veszprém csapata a pénteki elődöntőt megelőzően. A spanyol másodedző, Josep Espar Moya ugyanis a délelőtti edzésen Achilles-ín sérülést szenvedett. A trénert mentővel szállították kórházba és szombaton meg is operálják.

Címvédésre készült a bakonyi csapat, míg a fehéroroszok nagyon fogadkoztak, hogy szeretnének visszavágni a tavalyi döntőben elszenvedett fiaskóért.

Hosszú percekig egyik fél sem tudott gólt szerezni, majd a 4. percben Kamisik szerzett vezetést a fehéroroszoknak. A veszprémiek több lehetőséget is kidolgoztak, de az exveszprémi Pesic kiválóan védett, ziccereket fogott, így a 8. percben Kamisik második átlövésével már 0:2 állt az eredményjelzőn. Ugalde törte meg kissé hosszúra nyúlt gólcsendet. Silovic állította vissza a két találatos differenciát.

Alilovic remek hárítását követően Nagy hozta közelebb övéit, ám a beloruszok Kamisik vezérletével biztosan őrizték előnyüket (13. perc: 2:5). Stojkovic góljával pedig már 2:6 állt az eredményjelzőn. Javier Sabate azonnal időt kért, hogy indiszponált tanítványait felrázza.

Ilic megint kihagyott egy ziccert, és Silovic 11 méteres bombája után már öt gólos hátrányban volt a címvédő. Chema cikázott végig (3:7), de a fehér mezes veszprémiek nem sokáig örülhettek, mert Timoncev újra eredményes volt.

Palmarsson, majd Lékai és Nilsson érkezett a 22. percben, azonban továbbra is rengeteg hibával kézilabdázott az MVM. A címvédő védekezésében rendre megtalálta a rést a Brest, s a 27. percben 5:10-re álltak a küzdő felek. Pesic bravúrjai után Stojkovic góljával kialakult az eddigi legnagyobb különbség (5:11). Sabate mester újra időt kért, mert félő volt, hogy túlzottan nagy előnyhöz jut a Meshkov Brest. Vukic kiállítása jókor jött, Gulyás gólja zárta le a játékrészt. Viszont az idényben hasonlóra még nem volt példa, az MVM Veszprémet lejátszotta ellenfele ebben a félidőben és megérdemelten szerzett a Brest öt gólos vezetést.

Emberelőnyben kezdte a Veszprém a második félidőt, s rögvest Ugalde faragott az öt gólos differencián. Kristopans cunderezett Alilovic kapujába, aztán Nagy gyötörte be a labdát Pesic kapujába (34. perc: 8:12). Továbbra sem találta helyét az MVM a varasdi pályán, Alilovic bravúrjai azonban lélektanilag sokat segítettek a társaknak. Végre Ilic is feliratkozott a góllövők közé, és végre újra meccsben volt a Veszprém (37. perc: 9:12).

Sulic kiállítást kapott könyöklés miatt, de Ilicet ez sem állította meg. Chema vitte földre Babicsevet és így kettős hátrányban kézilabdázott a magyar együttes. A két perces büntetések végén újra öt volt közte, érett a meglepetés (40. perc: 10:15).

Sulic és Chema hozta vissza a veszprémi reményeket, s a Brest is időt kért, rendezni a sorait. Timoncev góljára kettővel válaszolt az MVM, Alilovicban pedig újabb labda akadt el, ám Pesic is megmutatta, miért tartják nagy tehetségnek.

Vészesen fogyott az idő, ráadásul a Veszprém ismét kettős emberhátrányba került, ezúttal Schuch és Sulic kapott kisbüntetést. Stojkovic hetese sokat ért a nagy lelkesedéssel küzdő Brestnek (49. perc: 14:17), sőt Kamisik ziccere után megint négy volt közte (14:18).

Nagy átlövésével érkeztünk el a hajrához, majd a csapatkapitány harcolt ki emberelőnyt. Rossz csere miatt a veszprémiek élvezhettek kettős előnyt, Ugalde ki is használta a lehetőségeit és ezzel újra kiélezett lett a találkozó (53. perc: 17:18). Stojkovic tartotta életben a Brest reményeit, Ilic pedig a Veszprémét.

Silovic bombájával újra roppant kellemetlenül érezhette magát az eddig még veretlen magyar csapat, hiszen már csak két és fél perc volt vissza (18:20). Nagy László nem hagyta annyiban, nemcsak gólt lőtt, hanem labdát is szerzett és az ellentámadás végén Ugalde kiegyenlített (20:20).

A hátralévő húsz másodpercben több gól nem esett, így következtek a hétméteresek.

Ilic biztos kézzel kezdte a büntető lövéseket, Razgor sem hibázott. Marguc is túljárt Pesic eszén, viszont Baranau próbálkozását Alilovic hárította. Iváncsik sem rontott, Kamisikot viszont megbabonázta Alilovic. Terzic góljával pedig bebiztosította a döntőbe jutást az MVM Veszprém.

 

Javier Sabate: - Rossz felfogásban játszottunk az első félidőben, nem volt ritmusa a támadásainknak, sok ziccert kihagytunk. A második játékrészre összeszedtük magunkat, harcoltunk becsülettel, de az igazsághoz tartozik, nem játszottunk jól, viszont a hajrában szerencsénk volt és hetesekkel kivívtuk a döntőbe jutást. Nem számít ki lesz az ellenfelünk a döntőben, pihennünk kell, regenerálódnunk.

Mirko Alilovic: - A szerencse is segített minket. A Brest is megérdemelte volna a döntőbe jutást, remek védekezést talált ki ellenünk. A hétméteresekre nem lehet külön készülni, de úgy gondolom, az egyenlítés után mi voltunk a büntetőknél lélektani fölényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!