Sport

2016.05.12. 11:40

Örökrangadó - Mikler Roland nem akar hazai pályán túlzott izgalmakat

Veszprém - A bajnoki cím szempontjából az egyik, ha nem a legfontosabb találkozó következik az MVM Veszprém férfi kézilabdázói számára, akik szombaton az örök ezüstérmes MOL-Pick Szeged együttesét fogadják az NB I rájátszásában.

B. Virág Rita

A Tisza-partiak elleni rangadó előtt Mikler Rolandot, a veszprémiek Szegedet is megjárt kapusát faggattuk az esélyekről. A válogatott hálóőr elárulta, tavaly még valóban kifejezetten különlegesnek érezte a Szeged elleni meccseket, hiszen az azt megelőző évben még ott kézilabdázott, ma viszont már ugyanúgy készül egykori csapata ellen, mint bármelyik másik alakulat ellen.

- Lehet, hogy a debreceni kupadöntő után (ezt a Veszprém hetespárbajban nyerte meg - a szerző.) a szegediek úgy érzik, hogy közelebb kerültek hozzánk, mint bármikor máskor, mi viszont egyáltalán nem így gondoljuk - szögezte le Roland. - Úgy vélem, nem pusztán a szerencsén múlik egy büntetőpárbajt megnyerni. Mi ötből három hétméterest hárítottunk, s ezt korántsem lehet csak Fortunára fogni - vélekedett.

Mikler Roland szerint soha még nem volt ennyire erős, mentálisan és fizikálisan, a csapat
Fotó: Penovác Károly

Hozzátette még, szerinte valóban kiváló munkát végez Pastor edző Szegeden, s ennek gyümölcse kezd beérni. Bombac, Kallman ráadásul extraklasszis, ahogy Sierra is fantasztikus formát mutat az elmúlt időszakban, azonban a Veszprém a jobb csapat, és ezt szombaton be is bizonyítják.

- Itthon nem szeretnék különösebb izgalmakat. Szeretnénk egyfajta erődemonstrációt tartani, hogy érezze a Szeged, még egyszer nem kap tőlünk olyan lehetőséget, mint amilyet Debrecenben kapott. Akkor szerintem riválisunk felülmúlta önmagát, míg mi nem a legjobb formánkat mutattuk. A magyar bajnokságot megnyerni mindennél fontosabb feladat számunkra. Mindent be fogunk vetni a győzelemért - húzta alá a kapus.

Roland az első fél évhez képest láthatóan egyre több lehetőséget kap Javier Sabate vezetőedzőtől. A játékos őszintén beszélt erről az időszakról is: - A tavalyi négyes döntőn, Kölnben rengeteg impulzus ért, amire egyszerűen nem voltam felkészülve. Túlzottan nagy feneket kerítettem a Final Fournak, és túlzott elvárásokat támasztottam magammal szemben, ezeknek egyenes következménye lett, hogy teljesen begörcsöltem. Egyáltalán nem ment a védés, és ez komolyan megviselt. Olyannyira, hogy erre ráment a teljes első fél évem, sőt még az Európa-bajnokság is. Sportpszichológus segített visszatalálni arra az útra, amin elindultam. Ráébresztett, hogy bíznom kell magamban, a társaimban, a védekezésben. Rengeteget dolgoztam a problémán, mára viszont úgy érzem, fejben nagyon megerősödtem és végre jó úton haladok - magyarázta.

A kapus tudatosan építi magát, fokról fokra halad, és töretlenül hisz abban, hogy a legfontosabb meccseken újra csúcsformában védhet. Akár már szombaton, a Szeged ellenében.

Fizikálisan és mentálisan is erősek

Mikler Roland szerint nem véletlen, hogy az elmúlt időszakban rendre a végjátékban fordította, nyerte meg a kiélezett meccseket a Veszprém. Szerinte soha még nem volt ennyire erős, mentálisan és fizikálisan, a csapat. - Az eredmények is azt mutatják, nem pusztán klasszisok sorából áll az együttesünk, igazi csapat vagyunk, amely fontos pillanatokban mindig egyfelé húz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!