Sport

2016.05.11. 14:45

Tipo-kupa tájékozódási futóverseny

Héreg - Mintegy ötszáz hazai és külföldi nevező részvételével zajlott le a Komárom-Esztergom megyében található Héregen megrendezett 42. Tipo-kupa országos rangsoroló tájékozódási futó- verseny a közelmúltban.

Bényi Kálmán

A megmérettetésről Mérő Edittől, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferensétől megtudtuk: - A tájfutás családi sport, amelyről ezúttal is meggyőződhetett bárki: az erőpróba - annak komoly sportértékén túl - kifejezetten gyerekbarát jelleget is öltött.

A 12D kategória eredményhirdetése két Veszprém megyei, ígéretes fiatal versenyzővel: a dobogó legfelső fokán Perczel-Szabó Barnabás, a második helyen pedig Bátori Máté Richárd Fotó: Bálint Bence

A legfiatalabb korosztályokba tartozók többféle, az életkoruknak és képességeiknek megfelelő kategóriát választhattak (szalagozással segített pályán vagy kísérővel is futhattak), míg a legapróbbak a külön nekik szervezett gyerekversenyen kóstolhattak bele a tájékozódási futás világába. A szervezők az eredményhirdetésen szintén külön gondot fordítottak rájuk: az összes, 10 és 12 éves kategória valamelyikében induló gyereknek apró ajándékkal kedveskedtek. A kellemes idő,  a nem túlságosan meredek hegyoldalak, a jól futható erdő és a színvonalas rendezés mind-mind hozzájárult a résztvevők elégedettségéhez, amellyel a kétnapos sportrendezvényt zárták.

A Veszprém megyei tájfutók jól teljesítettek, és végül 11 éremmel tértek haza a versenyről.

Eredmények, F10D: 2. Bálint Gergő (Veszprémi Honvéd SE).

F12D: 1. Perczel-Szabó Barnabás, 2. Bátori Máté Richárd (mindketten Veszprémi Honvéd SE).

F15-18C: 2. Harmath Dávid (Balatonfüredi Sport Club).

F18A: 3. Török Zoltán (Veszprémi Honvéd SE).

F40: 3. Vereszki Tibor (Tapolcai Honvéd SE).

F65: 1. Bacsó Attila, 2. Vitéz László (mindketten Balatonalmádi Herkules SE).

F70: 3. Komár Béla (Balatonalmádi Herkules SE).

N12D: 3. Dombi Júlia (Balatonfüredi Sport Club).

N45: 2. Németh Zsoltné (Veszprémi Honvéd SE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!