Sport

2016.05.16. 19:06

Visszavonul a kubai klasszis!

Tatabánya, Veszprém - Több ezer ember éltette hosszú percekig Ivo Diazt, az egykoron a Veszprém és a magyar válogatott irányítóját, aki Tatabányán fejezte be pályafutását.

B. Virág Rita

A 44 esztendős Ivo Diaz hét éven át erősítette a Tatabánya NB I-es férfi kézilabda együttesét, ám a hétvégén befejezte aktív pályafutását. A kubai származású játékos Veszprémben kezdte magyarországi pályafutását, később Spanyolországban játszott, aztán Tatabányára került. A korábbi magyar válogatott irányító  még veszprémi színekben szerzett magyar állampolgárságot.

A Tatabányával az idén a bajnokságban harmadik helyen végzett. A tatabányai elöljárók úgy döntöttek, visszavonultatják Diaz ötös számú mezét, soha többé nem viselheti ezt a számot már senki.

A 44 éves Ivo Diaz (fehérben) magyarországi pályafutását veszprémi színekben kezdte. Itt szerzett magyar állampolgárságot is, és lett a piros-fehér-zöld férfi kézilabda válogatott meghatározó tagja is. Most, hét év után hagyja el Tatabányát és fejezi be aktív sportpályafutását (Fotó: Penovác Károly)

Diazt hosszú percekig éltette a több ezres közönség a utolsó meccsén, aki könnyeivel küszködve intett búcsút a nézőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!