Sport

2016.06.16. 12:02

A Magyarpolány biztosan nevez a megye I-be

Magyarpolány - A játékosok többsége és a vezetőség is nagyon szeretne elindulni a megyei I. osztályú bajnokságban, így biztosan nevezünk - fogalmazott Piri Ottó, a Magyarpolány játékos-edzője.

B. Virág Rita

A labdarúgó megyei II. osztályú bajnokságban a Tihany mögött második helyen végzett a Magyarpolány alakulata, így jogot szerzett arra, hogy elinduljon a 2016/17-es évadban az I. osztályban.

Piri Ottótól megtudtuk, még nem adták le a nevezésüket, de mindenképpen szeretnék kihasználni a lehetőséget és elindulni a magasabban rangsorolt pontvadászatban.

A magyarpolányi csapatra (zöld mezben) ráfér az erősítés, ha a megye I-ben szeretne indulni. Fotó: Penovác Károly

- Őszintén szólva, tartok a megye I-től. Mi a második vonalban heti egyet edzettünk, sokszor azon sem vett részt mindenki. Az első osztályban a csapatok többsége legalább kétszer, de inkább háromszor gyakorol - kezdte Piri Ottó. - Nekünk is muszáj lesz többet tréningeznünk és meg kell majd erősítenünk a társaságot néhány poszton. Egyelőre tárgyalásban állunk néhány játékossal, de konkrétummal még nem szolgálhatok.

Az idén alaposan átalakul a megye I-es mezőny, hiszen a tizennyolcról tizenhat csapatosra csökkentik a létszámot. Biztosan búcsúzik tehát a Peremarton, a Herend, de kieső helyen zárt még a Tapolca és a Sümeg is. A Dudar sem folytathatja itt, amennyiben a bajnok, VLS Veszprém nem lép feljebb, nem tudja kiharcolni az NB III-as tagságot az Iváncsa ellenében.

- Úgy gondolják a klubnál, az első idényünk lesz a tanulóév. Megpróbálunk bennmaradni, de ha nem sikerül, akkor sem dől össze a világ - nyilatkozta Piri Ottó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!