Sport

2016.06.20. 16:10

Régen várt sikerek - A serdülőkre a szövetség is felfigyelt

Veszprém - Közel két és fél évtizedet kellett várni, de megérte: a Veszprémi Torna Club (VTC), igaz, még csak utánpótlásszinten, de újra a legjobbak közé tartozik, és nem szeretne itt megállni.

B. Virág Rita

Az elmúlt fél évben szinte minden hétre akadt egy remek tornászhír. Újra vannak olyan veszprémiek, akik fel tudják venni a versenyt a legjobb utánpótlásképző bázisok versenyzőivel. Sőt, a Budapest-Vidék Bajnokság tavaszi fordulójában a VTC egyéniben egy arany-, három ezüst- és két bronzérmet gyűjtött, míg csapatban a Gesztesi Lili, Kupcsik Csenge, Jónás Aliz, Mészáros Sára, Vörös Virág, Borzas Liána összeállítású alakulat a harmadik helyen végzett. Jelenleg serdülőként ők a legidősebb sportolók az egyesületnél, azonban a fiatalabb korcsoportoknál is kimagasló munka zajlik, és ez az eredményekben is megmutatkozik.

A VTC például az országos diákolimpiai gumiasztal- és minitrampdöntőben is kilenc medáliát szerzett. Szólnunk kell még a Zsebibaba programról is, ahol tavaly kettő, viszont az idén már hat csapattal vágott neki a VTC. Itt négy korosztály két kategóriában teheti próbára tudását.

Horváth Arnold (balról), Árkovits Krisztina és Kapai Márk a két legnagyobb ígérettel,Kupcsik Csengével és Gesztesi Lilivel, akik már többször is bizonyították tehetségüket
Fotó: VTC

A veszprémiek az I. kategóriában, a Budapest-Vidék Bajnokságon a dobogó legfelső és második fokát is elfoglalhatták, amely óriási bravúrnak számít. A II. korcsoportban, ahol 35 együttes nevezett, a VTC a hetedik és a tizedik helyet érdemelte ki kötött kategóriában, míg a szabad elnevezésűben egy hetedik helyet jegyezhettek fel.

Betegség miatt a III. korcsoportosok nem tudtak részt venni az eseményen, viszont a Fradi-kupán egy ötödik hellyel kárpótolták magukat.

A VTC-nél most háromhetes pihenő következik, majd a nyári szünet után a munka napi két edzéssel folytatódik.

A legidősebbek ősztől még a serdülők közt vitézkednek, aztán januártól korcsoportot váltanak, és az ifiknél kell bizonyítaniuk. Ebben a korosztályban már jóval több akrobatikus elemet kell tudniuk a lányoknak, így az ősztől ezekre is készülniük kell.

A VTC-nél hat szakember dolgozik jelenleg: Horváth Arnold szakmai vezetése mellett Árkovits Krisztina, Kapai Márk, Szokoli Réka, Kuti Bernadett, valamint Balai Zsanett foglalkozik a gyerekekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!