Sport

2016.07.28. 15:15

Megvédték a címüket - Harmadik alkalommal is bajnokok lettek váltófutásban

Ajka - Megvédte bajnoki címét a finnországi Vantaa városban rendezett szervátültetettek Európa bajnokságán a magyar férficsapat.

Tisler Anna

A 4x100 méteres váltófutásban a tavalyi világbajnokság és a tavalyelőtti Európa-bajnokság után ismét aranyérmet szerzett az ajkai Jánka Sándor, a pápai Gelencsér Róbert, Zilaj Csaba és Velkey Ádám. A 27 esztendős ajkai sportoló 100 méteres és 200 méteres síkfutásban a második helyen végzett. Távolugrásban 5,15 méteres eredményével a dobogó legfelső fokára állhatott, bowlingban harmadik lett. Most pihen, majd elkezdi a felkészülést a jövő nyári transzplantáltak világjátékára.

Az ajkai Jánka Sándor az Eb után ismét aranyérmet szerzett Fotó: Tisler Anna

- Edzőm Budapesten dolgozik, ahogy közeledik a verseny, egyre többször járok hozzá, közben útmutatásai alapján itthon készülök - mondta. Fut, edzőterembe jár. Reggel nyolctól tízig edz, aztán megy dolgozni a családi vállalkozásba. A váltóban részt vevő társaival a világhálón tartja a kapcsolatot, és néha váltóedzést tartanak. Sándor első versenye 2006-ban a pécsi Eb-n volt, ahol juniorként szerepelt. A 100 méteres síkfutást megnyerte, váltóban a negyedik helyen végzett a csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!