Sport

2016.07.25. 16:45

Régi fürediek távoztak

Balatonfüred - Váratlan, előzetesen be nem kalkulált távozója is lehet a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapatnak, amely hétfőn elkezdte a nyári felkészülést.

Horváth Gábor

Napi két edzéssel kezdte el nyári felkészülési programját a Balatonfüredi KSE, amely a szeptemberben rajtoló 2016/2017-es szezonban az NB I-es pontvadászat mellett az EHF-kupában is érdekelt lesz.

A BKSE az előző idényt a bajnokságban a negyedik helyen zárta, a Magyar Kupában pedig bronzérmes lett, utóbbi eredménynek köszönhető a nemzetközi kupaszereplés.

A balatonfüredi játékoskeret jelentősen átalakult, meghatározó, válogatott kézilabdázók távoztak.

Mint ismeretes, a beállós Bánhidi Bence és a balszélső Bóka Bendegúz a MOL-Pick Szeged csapatában folytatja pályafutását, az irányító Szöllősi Balázs pedig a Tatabányát erősíti a jövőben. Személyükben három fiatalt, de régi füredit, igazi alapembert veszített a BKSE.

A jobbszélső Gyene Norbert szintén vált, őt klubja, a Veszprém visszarendelte a kölcsönből. A bakonyiak Ligetvári Patrik is szeretnék visszacsábítani magukhoz, a fiatal, utánpótlásválogatott játékos távozásával nem számoltak a Balaton-partiak. Ha Ligetvári vált, mindenképpen szükség lesz a pótlására. Ami az érkezőket illeti, Varsandán Milán és Debreczeni Dávid a Gyöngyös csapatától igazolt Füredre, Jurij Szemenov pedig az orosz Dinamo Asztrahanytól. Mind a hárman tapasztalt játékosok: Varsandán többszörös válogatott szélső, a beállós Debreczeni hasonló felépítésű, mint a távozó Bánhidi, Szemenov pedig korábban a Bajnokok Ligáját is megjárta.

- Napi két edzéssel készülünk, több felkészülési találkozó is szerepel a programban. Bízom benne, hogy sikerül ütőképes csapatot összerakni - nyilatkozta lapunknak Csoknyai István, a Balatonfüredi KSE szakvezetője hozzátette: a következő hetek választ adnak, mire lesz, lehet képes az új füredi együttes.

- A vetélytársak erősödtek, nem lesz könnyű dolgunk. Nálunk továbbra is sok a fiatal, igyekszünk minél eredményesebb munkát végezni a rajtig - fogalmazott az edző.

Megtudtuk, az egyik tervezett edzőmeccs valójában tétmérkőzés lesz. A Balatonfüredi KSE augusztus 17-én (18.00) a Telekom Veszprém vendége lesz, tehát hivatalosan aznap indul az új versenyszezon.

Csoknyai István örömmel jegyezte meg: a keretben mindenki egészséges és nagy kedvvel várja a közös munkát. Három hiányzó azért akad: Rózsavölgyi Gergő, Ligetvári Patrik és Győri Mátyás az Európa-bajnokságra készül a junior válogatottal.

A BKSE nyári programja, augusztus 5.: Komló-Balatonfüredi KSE 11.00 és 16:30. Aug. 12.: Japán-BKSE 18:00 (Veszprém Aréna). Aug. 13.: Vác-BKSE 18:30. Aug. 17.: Telekom Veszprém-BKSE 18:00 (bajnoki). Aug. 19.: BKSE-Cegléd 19:00. Aug. 26-28.: Orosháza, felkészülési torna. Szeptember 2.: Tatabánya-BKSE 17:00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!